Afbeelding
Foto:

Gaat Oldenzaal
toch bruisen?

OLDENZAAL - De eerste resultaten van "Boost jouw binnenstad" zijn bekend. Stond ik in eerste instantie nog wat sceptisch tegenover de toen aangedragen thema's, nu ik echter de eerste resultaten zie kan ik alleen maar constateren dat in het (boeskool) hart van vele Oldenzalers ook veel creativiteit en inventiviteit aanwezig is.

Voor mij dan ook een extra reden om dinsdagavond in het Racer Palthe huis te gaan deelnemen aan de tweede sessie die moet leiden tot het boosten van onze binnenstad. Bij dit Boosten van Oldenzaal hoort de krant bij, die mede voor de afwezigen het instrument kan zijn om op de hoogte te blijven.

Cultuur
Alle genoemde en ingebrachte onderwerpen betrekking hebbend op dit eerste thema spreken mij aan. Want evenementen en cultuur zorgen mede voor sfeer, gezelligheid in de bruisende binnenstad. De verdieping-sessie waarbij allianties werden gesloten, resulteerde er dan niet alleen in dat intenties werden uitgesproken, maar dat slagvaardig handelen volgde. Dat slagvaardig handelen werd binnen een week getoond.

Nachtburgemeester
De groep burger-initiatiefnemers die zich sterk willen maken voor het aanstellen en benoemen van een eerste Oldenzaalse Nachtburgemeester kregen mede bijval van de leden van de Oldenzaalse jeugdraad. Het voorstel om ter komen tot het aanstellen van een Nachtburgemeester past volledig bij de gedachten die Oldenzaalse jongeren hebben over cultuur, sfeer, en bruisen van de binnenstad. Vandaar dat binnen vier dagen een overleg volgde tussen de Jeugdraad Oldenzaal en de initiatiefnemers voor het benoemen en aanstellen van een Nachtburgemeester. Een Nachtburgemeester die zich breed maatschappelijk inzet voor de Oldenzaalse gemeenschap, die zich inzet voor het welzijn en wel bevinden van de Oldenzalers en de toeristen die Oldenzaal bezoeken. Die inzet toont voor stadspromotie – zich inzet voor cultuur, stadsinrichting en welzijn – akte de présence geeft bij Oldenzaalse evenementen. Het kloppend Hart van Oldenzaal blijft kritisch volgen en wij houden u op de hoogte!

Foto en Tekst Martin Meijerink