Afbeelding
Foto:

Gemeente maakt afspraken met vastgoedeigenaar

OLDENZAAL - Na overleg tussen de gemeente en Unibail Rodamco Westfield zijn er afspraken gemaakt over winkelcentrum In den Vijfhoek.

URW, Unibail Rodamco Westfield, is eigenaar van het winkelcentrum en medewerking van het bedrijf is noodzakelijk voor de herstructurering van de binnenstad.

Bibliotheek
De bibliotheek is thans gevestigd aan de Ganzenmarkt 11, maar het plan is om te verhuizen naar winkelcentrum In den Vijfhoek. Om dat te realiseren zijn er de nodige bouwkundige werkzaamheden noodzakelijk. In 2016 werd door de gemeente al een bijdrage van € 300.000 toegezegd voor de verhuizing. Er is nu aan de gemeenteraad gevraagd om een extra bedrag van ruim twee ton toe te kennen, omdat door prijsstijgingen en meer werkzaamheden de kosten gestegen zijn. Als de financiering rond is, kan er ook een huurovereenkomst tussen URW en de bibliotheek worden getekend.

Doorgang
Naast de vestiging van de bibliotheek In den Vijfhoek is URW ook gevraagd om medewerking te verlenen aan het herstellen van het historisch stratenpatroon van de binnenstad. Dat betekent dat er een verbinding tussen de Hofstraat en Langestraat mogelijk is en dat er een opening richting de Deurningerstraat komt. URW werkt aan deze veranderingen mee, ook omdat de veranderingen ten goede komen van de kwaliteit, bereikbaarheid en aantrekkelijkheid van het winkelcentrum.

Realisatie
Voordat er overgegaan kan worden tot realisatie van de plannen, is er eerst de toezegging van het krediet door de gemeente noodzakelijk. URW gaat vervolgens een omgevingsvergunning aanvragen en rond de zomer kan er dan worden overgegaan tot uitvoering van de plannen.