Afbeelding
Foto:

Nog ton nodig voor realisatie kattenhuis

OLDENZAAL - Het aantal zwerfdieren in Oldenzaal blijft toenemen. Het huidige dieren aantal dat opgevangen wordt in Oldenzaal is te vergelijken met net aantal dieren dat negen jaar geleden uit drie gemeenten werd opgevangen. Het huidige kattenverblijf is te klein en is dringend aan vervanging toe.

De ambitie is om volgend jaar een nieuw, duurzaam verblijf te realiseren voor zwerf- en afstandskatten. Omdat het plan veel geld kost is er financiƫle steun nodig van derden. De helft van het benodigde bedrag is al ingezameld en de stichting is nog in gesprek met diverse partijen voor de verwerving van aanvullende fondsen. Ook doet de stichting een oproep aan alle inwoners van Oldenzaal en omgeving voor een financiƫle bijdrage.

Chip registratie
Er worden jaarlijks 200 katten aan hun lot overgelaten. Slechts een gering aantal dieren wordt door de oorspronkelijke eigenaar opgehaald. Ook staan er ook veel dieren niet of onjuist geregistreerd bij de databank. Zorg dat uw huisdier correct gechipt is zodat u onnodig dierenleed bespaart. U als eigenaar bent hier verantwoordelijk voor, en niet de dierenarts. De capaciteit komt ook onder druk te staan omdat de gemiddelde verblijfstijd steeds meer toeneemt. Daarnaast is er ook een toename van het aantal uitbraken van besmettelijke ziekten zoals schimmels en Giardia. Omdat sommige ziekten overdraagbaar zijn aan mensen neemt het gevaar voor de gezondheid van de bevolking ook toe. Er is daarom ook ruimte nodig voor quarantainemogelijkheden zodat de dieren kunnen uitzieken.

DOC Oldenzaal
DOC Oldenzaal is een erkend leerbedrijf en verzorgt jaarlijks 300 zwerf- en afstandsdieren. Door de (medische) verzorging en herplaatsing biedt de stichting deze dieren een nieuwe kans. Er zijn ruim 45 vrijwilligers, stagiaires en een groep donateurs en sponsoren die het mogelijk maken dat de opvang en verzorging 7 dagen per week door kan gaan. U kunt de actie steunen op www.docoldenzaal.nl/doneren of u kunt uw gift overmaken naar NL80ABNA0415157277 ten naam van Stichting Dierenopvang Oldenzaal. Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina.