Afbeelding
Foto:

Hartelijk welkom voor burgemeester Welman

OLDENZAAL - Afgelopen maandag werd Patrick Welman geïnstalleerd als burgemeester van Oldenzaal. Enkele dagen daarvoor hebben we afscheid genomen van burgemeester Theo Schouten.

Nu mag ik hem aanspreken met zijn voornaam, Theo. Jaren lang altijd aangesproken als mijn burgervader en dat blijf ik nu ook doen met de nieuwe burgervader Patrick Welman. Aan belangstelling bij de inhuldigingsbijeenkomst had de familie Welman geen gebrek. Het was een mooi moment om wederzijds kennis te maken; de inwoners, verenigingen, instellingen en het bedrijfsleven van Oldenzaal waren dan ook goed vertegenwoordigd. Natuurlijk was ik ook aanwezig voor een korte kennismaking én om de burgemeester een passend geschenk te overhandigen: een oefenkloot.

Veel te beleven
We hopen natuurlijk dat burgemeester Patrick Welman ook veel te gast zal zijn bij de vele activiteiten binnen de gemeente. Zo maakten we van de gelegenheid gebruik om hem op 6 januari uit te nodigen in de tuin van het Palthehuis, waar de Mirrewinterhoornblazers het Drea Koningen Bloazen houden. En we laten hem ook in de agenda zetten: 4 mei, wanneer de jaarlijkse herdenking van verzetsman Jan J. Zom is. Hier valt te scoren ,Burgervader, want sedert 1947 is er geen burgervader aanwezig geweest bij deze jaarlijkse herdenking. Ook aandacht gevraagd en gegeven over de strijd om het Vaandel van Ootmarsum. Deze strijd zal gehouden worden op de eerste zondag in september 2020. Ja, een burgemeestersagenda is altijd goed gevuld en zeer divers.

Cultureel Oldenzaal
Aandacht werd ook gevraagd door de directrice van Stadstheater De Bond Riette Kruize, om op gezette tijden cultuur te gaan opsnuiven met zijn gezin in ons Stadstheater De Bond. Natuurlijk zal burgemeester Welman er ook op ander vlak aan moeten geloven. Zo komt de Enschedeër in een stad waar naast kunst en cultuur ook het carnaval hoogtij viert. Om nog maar te zwijgen van de altijd gezellige Boeskool... Er is werk aan de winkel burgervader! Op ondersteuning van het Oldenzaalse Hart kunt u rekenen.

Foto en tekst martin meijerink