De Monnik ontvangt predicaat Koninklijk

OLDENZAAL - De Monnik Dranken in Oldenzaal heeft dinsdag een bijzondere erkenning ontvangen: het bedrijf mag vanaf nu het predicaat Koninklijk voeren.

Het is een erkenning die niet veel bedrijven ontvangen; de gemeente en De Monnik zijn dan ook terecht trots op het behalen van dit predicaat. De Monnik Dranken is een echt familiebedrijf; opgericht in 1918 door Hendrik Olde Monnikhof. Hij begon met de verkoop van bier in de buitengebieden van Oldenzaal, met een transportfiets als vervoermiddel. Na de Tweede Wereldoorlog werd de drankenhandel opgevolgd door zoons Henk en Jan. Zij hebben het bedrijf uitgebreid met vrachtwagens en meer personeel. In 1986 nam Hans Olde Monnikhof - zoon van Henk - het bedrijf over. In 2014 trad ook zoon Luuk van de huidig directeur toe tot het bedrijf. Hij is dus de vierde generatie die hier werkzaam is.

Breed bedrijf
Inmiddels heeft De Monnik dranken meer dan 100 medewerkers. De drankengroothandel is internationaal actief. Naast de groothandelsactiviteiten zijn zij ook importeur en merkenbouwer. Het huidige bedrijfspand omvat een oppervlakte van 20.000 vierkante meter. In totaal leveren zij 9.600 verschillende artikelen aan wekelijks ruim 1.500 klanten in heel Nederland. De kenmerkende oranje vrachtwagens zijn dan ook een mooi stukje trots en promotie voor Oldenzaal.

Sociaal
De Monnik Dranken hecht als lokaal familiebedrijf ook grote waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo steunen zij regelmatig lokale, regionale en landelijke goede doelen. Ook werken er wisselend mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Duurzaamheid
Natuurlijk is ook duurzaamheid een steeds belangrijker aspect geworden van de moderne samenleving. Ook ondernemers moeten hun verantwoordelijkheid nemen om energieverbruik terug te dringen en in de hele keten duurzamer te werken waar mogelijk. Zo leveren zonnepanelen op het dak van De Monnik Dranken stroom voor het bedrijf. Ook elders werd gekeken naar duurzame besparingen.