Afbeelding
Foto:

Gerrit Eissink plant boom in prominentenpark

OLDENZAAL - Gerrit Eissink heeft deze dinsdag een nieuwe boom geplant in het Oldenzaalse prominentenpark. Het is al enige jaren een traditie dat Oldenzalers die 'iets' betekenen voor de gemeenschap geëerd worden met een blijvende herinnering in de vorm van een boom in het prominentenpark.

Gerrit Eissink is wellicht voor veel lezers een wat minder bekende Oldenzaler dan menig ontvanger van deze eer. Hij is medeoprichter, bestuurslid vanaf het eerste uur en sinds afgelopen jaar voorzitter van de Oldenzaalse budovereniging Hantei. Hij speelde een belangrijke rol in het opzetten en blijvend succes van Hantei. Op 3 maart dit jaar vierde Hantei het 50-jarig bestaan. Het college van Burgemeester en Wethouders wilde Eissink dan ook passend waarderen voor zijn meer dan 50 jaar inzet voor lokale sport. Maar daarnaast was hij ook in brede zin actief bij de sport.

Sportbelangen
Door de jaren heen was Gerrit Eissink ook verdienstelijk in het behartigen van de Nederlandse sportbelangen en het promoten van de Nederlandse judo- en taekwondosport. Zo was hij naast Hantei ook actief als regiovoorzitter, landelijk voorzitter, generaal secretaris van de European Taekwondo Union en boardmember van de World Taekwondo Federation. Hij was ook nog eens actief lid van het NOC*NSF-netwerk van internationale bestuurders. Met zo'n resumé was het simpelweg ook wel hoognodig tijd om hem passend te eren.

Goed gezelschap
Met het planten van een boom - een zuilbeuk - in het prominentenpark is hij in goed gezelschap. Onder meer scheidsrechter Björn Kuipers en Prinses Amalia gingen hem voor, evenals een reeks andere verdienstelijken. Sinds 1998 worden verdienstelijke Oldenzalers en andere die bijdroegen aan de gemeenschap uitgenodigd om een boom te planten. Afgelopen jaar kreeg het prominentenbos een nieuwe benaming als prominentenpark. De gemeente investeert ook meer in het aanzien en onderhoud van het prominentenpark, daarnaast zijn nadere regels voor toekenning vastgesteld.