Afbeelding
Foto:

Bijdragen aan levendigheid binnenstad Oldenzaal

OLDENZAAL - In het coalitieprogramma 2018-2022 werd al het doel gesteld om Oldenzaal plezierig te maken om in te wonen en om een levendige en bruisende binnenstad te creëren. Iedereen kan nu een steentje bijdragen daaraan met 'Boeskoolhart, Boost jouw binnenstad'.

Een eerste stap wordt gezet op 20 november. Er wordt dan een interactieve brainstormavond gehouden. Tijdens deze brainstormavond is iedereen welkom om zijn of haar ideeën te delen met anderen. Inwoners en ondernemers weten als beste wat er leeft in de samenleving en hoe een bruisende Boeskoolstad verwezenlijkt kan worden.

Redenen
Een bruisende binnenstad trekt publiek; niet alleen inwoners van Oldenzaal zelf, maar ook mensen uit de regio. Bezoekers van de binnenstad zijn dan ook belangrijk voor ondernemers, zij verdienen er tenslotte hun brood mee. Maar een bruisend 'Boeskoolhart' is meer dan alleen een plek om te winkelen.

Brainstormavond
Iedereen is welkom tijdens de brainstormavond die gaat plaatsvinden onder leiding van Urban Solutions en Laurens ten Den. Er zijn deze avond vier thematafels: Creatief ondernemerschap, Bereikbaarheid en parkeren, Groene en duurzame binnenstad en Sfeer, evenementen en cultuur. Iedereen kan bij twee verschillende thematafels aanschuiven om zo samen tot creatieve ideeën te komen. Aan het eind van de avond zal Laurens ten Den een unieke samenvatting van de avond geven. Deze creatieve avond wordt gehouden in het voormalige ABN-Amro gebouw aan het Plechelmusplein. Aanmelden om deel te kunnen nemen is niet nodig. Deelnemen doet u door simpelweg ervoor te zorgen dat u op 20 november om 19.00 uur aanwezig bent.

Ideeënkaravaan
Niet alleen wordt de brainstormavond ingezet om ideeën te krijgen voor een totaal plan voor de binnenstad. In de week van 25 november trekt ook de ideeënkaravaan door de binnenstad. Zij gaan op zoek naar onder andere de bezoekers van de binnenstad om hen te vragen wat er gedaan zou moeten worden om de binnenstad nog bruisender te maken.