Afbeelding
Foto:

Iedereen een heerlijk avondje met de Sintbox

OLDENZAAL - Stichting Impuls biedt al langer De Verjaardagsbox aan omdat men vindt dat ieder kind een feestelijke verjaardag verdient. Ook Sinterklaas is een feest voor iedereen en daarom biedt men voor minimagezinnen daarnaast al een tijd De Sintbox aan. Om dit te kunnen blijven doen, is de hulp van de Oldenzalers hard nodig.

In 2012 begon Impuls met het aanbieden van De Verjaardagsbox voor kinderen in arme gezinnen waar er geen geld is om de verjaardag te vieren. De stichting hoorde zelfs over kinderen die ziek gemeld werden op hun eigen verjaardag omdat er geen geld was om te trakteren. Ook het heerlijk avondje gaat vaak aan deze kinderen voorbij om financiƫle redenen. Sinterklaas is voor iedereen vindt Impuls en daarom introduceerden zij een tijd geleden De Sintbox zodat de Sint en zijn Pieten aan niemands huisje voorbij hoeven gaan.

Heerlijk avondje
Op de school van je kind, tijdens de intocht, in de klas, overal komt de Sint in de laatste maanden van het jaar wel voorbij. Des te zuurder als er thuis in het budget geen ruimte is voor pakjesavond. Om deze reden is Impuls naast het aanbieden van De Verjaardagsbox ook begonnen met het aanbieden van De Sintbox. Zo kan het hele gezin toch genieten van een heerlijk avondje. Per jaar verschilt de inhoud van De Sintbox, maar snoepgoed en een cadeau voor het gezin ontbreken nooit. In het pakket vindt u voldoende voor een geslaagde sinterklaasavond voor het hele gezin. Elk jaar in november ontvangen ouders die op of onder bijstandsniveau leven een brief waarmee zij De Sintbox kunnen afhalen. Een gezin moet ingeschreven staan bij de stichting Leergeld om in aanmerking te komen voor De Sintbox. Het afhalen van deze box is een feestelijke aangelegenheid waarbij de Sint en zijn Pieten ook aanwezig zullen zijn.

Uw hulp is nodig
Echter, om zowel De Sintbox als de Verjaardagbox te kunnen blijven bekostigen, doet de organisatie een beroep op de Oldenzaalse samenleving. Vanaf begin 2019 raakt men lichtelijk in de problemen en er is dan ook dringend een bijdrage nodig om het project te kunnen blijven voortzetten. De Sintbox is een onderdeel van De Verjaardagsbox Oldenzaal en bij vragen of wanneer u dit initiatief wilt steunen, kunt u dan ook contact opnemen met Verjaardagsbox Oldenzaal op info@verjaardagsbox-oldenzaal.nl.