Shutterstock
Shutterstock Foto:

Samen Sterk Naar Werk

OLDENZAAL - De economie draait op volle toeren; meer mensen vinden werk en werkgevers hebben zelfs moeite om vacatures te vullen. Dan zou je denken dat iedereen toch makkelijk werk kan vinden? Helaas is dit zeker voor oudere werkzoekenden een uitdaging. Samen Sterk Naar Werk helpt hen hierbij.

Deze maand gaat de tiende ronde van Samen Sterk Naar Werk van start. Dit project werd opgezet met als doel om oudere werkzoekenden vanaf 40 jaar te helpen. Niet zozeer bij het vinden van werk op zich, maar juist om hen de vaardigheden aan te leren waarmee zij zelf werk kunnen vinden en hun baankansen kunnen vergroten. Deze aanpak bleek de afgelopen jaren zeer succesvol; veel deelnemers vonden blijvend passend werk na het traject.

Uitdaging
Er is nog een grote groep werkzoekenden die moeilijk werk kan vinden. Zeker wanneer je al wat ouder bent en soms al een tijdje geen werk meer hebt. Het is dan een uitdaging om van de bank te komen en actief te solliciteren. Het project is dan ook zeker gericht op een stukje zelfvertrouwen kweken; ook voor hen is werk te vinden. Er heerst vaak nog een zekere drempelvrees om deel te nemen, maar deelnemers merken al snel een positief resultaat.

Brede insteek
Het traject Samen Sterk Naar Werk bestaat uit in totaal 13 bijeenkomsten. Deze behandelen belangrijke thema's, zoals het opzetten en gebruiken van social media, je CV, het voeren van netwerk-gesprekken, effectief communiceren en natuurlijk: het kweken van een belangrijk stuk zelfvertrouwen. Stil zitten is er niet bij; de organisatie verwacht dat mensen actief deelnemen aan het traject. Stil zitten is er niet bij; thuis maken deelnemers opdrachten die dan bij de volgende bijeenkomst besproken worden. Het delen van kennis en ervaringen staat centraal.

Aanmelden
Op woensdag 10 oktober is de eerste bijeenkomst met algemene informatie over het project. Deelname is kosteloos, maar niet vrijblijvend. Aanmelden voor deelname kan nog tot en met deze zaterdag 6 oktober via samensterknaarwerk.com. Deelname melden bij het UWV wordt gezien als een sollicitatie. De bijeenkomsten worden gehouden op de woensdagochtend van 09.30 tot ca. 12.30 uur in Breedwijs aan de Helmichstraat.