Afbeelding
Foto:

7 oktober Halve Marathon Oldenzaal

OLDENZAAL - Voor de organisatie van de Halve Marathon Oldenzaal gaat dit jaar een grote wens in vervulling. Leerlingen van de Oldenzaalse basisscholen kunnen op 7 oktober gratis meedoen aan de loop over 1 of 2 kilometer. Het inschrijfgeld voor basisscholieren was altijd 3,25 euro per kind. Voor gezinnen met meerdere kinderen kan dat volgens organisator Huub van Langen een financiële drempel zijn.

"We hebben geprobeerd dit op te lossen. Maar dat is ons niet gelukt. Uiteindelijk ontstond het idee typisch Oldenzaalse bedrijven te gaan benaderen. Elk jaar proberen we twee sponsoren te vinden, die elk goed zijn voor een bedrag van 1500 euro. Voor dit jaar hebben we dat al afgetikt met Vernay Europa en de Rabobank Twente Oost. En voor 2019 hebben we ook twee toezeggingen."

Veel lopers
Van Langen hoopt opnieuw 3.000 tot 3.500 lopers aan de start te krijgen. "De groei komt vanzelf. We adverteren nu ook buiten de regio en hebben voor het eerst een advertentie geplaatst." De hardloopsport lijkt de afgelopen jaren best populair te zijn in Noordoost-Twente. Naast veel nieuwere evenementen groeiden ook bestaande activiteiten door qua deelnemersaantal. Enkele organisatoren zagen de groei zelfs zó toenemen dat er een rem op moest. Te veel deelnemers op hetzelfde parcours kan immers ook voor filevorming zorgen. Gelukkig lijkt dit voor de Oldenzaalse Halve Marathon nog niet problematisch te worden.

Route
Aan de route van de halve marathon zelf is niets veranderd. De route voert door het prachtige Twentse landschap tussen Oldenzaal, De Lutte en Denekamp. Het situeren van de startvakken op de Groote Markt, met een apart vak voor de wedstrijdlopers, de recreanten en deelnemers aan de bedrijvenloop, is zo goed bevallen dat de lopers opnieuw daar worden weggeschoten.

Startschot
Het startschot voor de twee langste afstanden (10 kilometer en halve marathon) wordt om 11.00 uur gegeven. Om 11.20 uur volgen de deelnemers aan de 5 kilometer en als laatste is het de beurt aan de kinderen die meedoen aan de loop over 1, 2 of 3 kilometer (13.45 uur).