Shutterstock
Shutterstock Foto:

Inclusief: een participatieproject

OLDENZAAL - In het najaar start Impuls weer met een nieuw team Inclusief. Inclusief is een participatieproject voor alle Oldenzalers vanaf 18 jaar, die om wat voor reden dan ook, geen betaalde baan hebben; net van school, werkeloos geworden, arbeidsongeschikt, al met pensioen, een tijd ertussenuit geweest… noem maar op. Maar wel mensen met motivatie!

Inclusief is een plek waar je als mens je talent kan ontdekken en ontwikkelen met behulp van anderen. Binnen het project wordt gekeken naar wat iemand kan en gaan daarbij uit van de motivatie van de deelnemer. Daarbij geldt: 'wat je doet, doe je goed en met plezier'.

Naar de maatschappij
Impuls wil ervoor zorgen dat je meer kansen krijgt op terugkeer op de arbeidsmarkt en/of in de maatschappij, door betrokkenheid te creëren en te denken in mogelijkheden. Hiervoor biedt Impuls scholing, training, begeleiding, ondersteuning en kansen om ervaringen op te doen. Het uitgangspunt is maatwerk; er wordt per persoon gekeken wat nodig is en wat het doel is om te bereiken. Daarbij worden er ook gemeenschappelijke doelen gecreëerd waardoor je samen sterk staat.

Wekelijkse bijeenkomsten
Een jaar lang komen de deelnemers wekelijks bijeen. Je leert veel van elkaar als team, werkt aan zelfvertrouwen, wijzen van communiceren en leren werken vanuit het hart. Met behulp van gastsprekers, door elkaar te helpen en hun kennis te delen of het bezoeken van bijeenkomsten om te netwerken en kennis te vergroten.

Deelnemen

Het team bestaat uit minimaal zes en maximaal acht personen. Ben jij enthousiast geworden om hieraan deel te nemen? Denk jij dat je in dit project past én: Heb je talenten maar komen deze niet naar boven? Ben je bijvoorbeeld creatief, kun je goed klussen of maak je prachtige kunstwerken? Of ben je een echte organisator of ondernemer? Neem dan contact op met Linda Rijssemus, l.rijssemus@impuls-oldenzaal.nl, 0541-571414.