Afbeelding
Foto:

Ouderen in Oldenzaal
moeten weerbaarder worden

OLDENZAAL - Terreur in de stations. Inbraakpiek in de zomer. Opsporing Verzocht vol louche mensen. De maatschappij is aan het verruwen. Wie de media een beetje volgt, praat zichzelf al snel angst aan. En hoewel de kans om slachtoffer te worden van 'iets' klein is, kan het zeker geen kwaad om weerbaarder te worden. Impuls Oldenzaal biedt daarom een zelfverdedigingscursus aan, gericht op senioren.

Veel mensen voelen zich wel eens onveilig, zeker wanneer ze op leeftijd zijn. Zo zien vele senioren er tegenop om de deur open te doen voor een vreemde of ze durven 's avonds niet meer over straat. De cursus 'leren hoe je je kunt verweren' moet hier verandering in brengen. Ouderen zijn helaas een aantrekkelijk doelwit voor veel vormen van criminaliteit. Zo kunnen zij zich fysiek minder goed verweren, maar ouderen hebben ook vaker moeite om nee te zeggen tegen opdringerige colporteurs of ander twijfelachtig volk dat aan de deur verschijnt. En ook criminelen weten dit. Zo kwamen er dit jaar ook vanuit Noordoost-Twente meldingen van deur-tot-deur verkopers die agressief werden.

De cursus
De cursus bestaat uit zeven lessen waarin u leert hoe u zich sterk en veilig kunt voelen. Ook leert u wat u moet doen wanneer u in een vervelende situatie komt. Tevens leert u hoe u 'nee' kunt zeggen wanneer iemand u iets op probeert te dringen wanneer u dat niet wilt.

Start
De cursus start op 28 september. De lessen worden gegeven op vrijdagochtend tussen 10.00 en 11.30 uur bij budovereniging Hantei aan de Molenstraat 41. De overige lessen staan gepland op 5 en 12 oktober en 2, 9 en 16 november. De zevende les is een terugkomles en vindt ongeveer 3 maanden later plaats. De cursus wordt gegeven door Ingrid ter Braak, weerbaarheidstrainer en Aikidodocent. Hantei en Impuls organiseren deze cursus gezamenlijk en de kosten zijn slechts 10 euro.

Aanmelden
Wilt u meedoen? U kunt zich aanmelden door te bellen met Esther van Loon, beweegcoach voor senioren van Impuls, via telefoonnummer 0541 – 571414, of door een berichtje te sturen naar e.vanloon@impuls-oldenzaal.nl