Afbeelding
Foto:

Het Boeskool is ook dit weekend Lös

OLDENZAAL - Inwoners van Oldenzaal dompelen zich deze week weer onder in het mooiste feest van Twente; het Boeskool is Lös! De feestvreugde begon al afgelopen dinsdag, maar duurt nog tot en met zondagavond. Het weekendprogramma is zoals altijd goed gevuld!


De hele zaterdag is gevuld met tal van leuke activiteiten voor jong en oud. Zo is er van 08.00 tot 18.00 uur een kindermarkt met de leukste koopjes voor de jeugd. En ook bij de Hofkerk kan gewinkeld worden, daar wordt de jaarlijkse hofmarkt gehouden van 09.00 tot 14.00 uur. En net als voorgaande dagen zal ook op zaterdag de binnenstad in het teken staan van meer dan 200 kraampjes tijdens de kramerie. Liefhebbers van handwerken kunnen hun hart ophalen bij de Handwerk markt voor de deur van handwerkzaak Lohuis-Tijhuis aan de Steenstraat. De Waagstraat staat die dag in het teken van de kunstmarkt. Van 10.00 tot 17.30 uur is hier de mooiste kunst van zowel amateurs als professionals te bezichtigen, waaronder schilderijen, beelden en sieraden.

Beachtennis en muziek
Voor wie genoeg heeft geshopt is er op de boeskoolbeach de competitie beachtennis. Aan het einde van de Bisschopstraat vindt ondertussen het Oldenzaals kampioenschap dekbedhangen plaats, met voor de winnaar een geheel nieuw tweepersoonsbed! De jongste bezoekers vermaken zich bij het kinderdorp aan het Plechelmusplein, met onder andere springkussens en kermisattracties. Muzikale uitspattingen zijn er 's avonds op verschillende locaties in Oldenzaal waaronder de Boeskoolbeach met de beste dance beats, het hoofdpodium met verschillende acts en de Bombazijn die de avond afsluit met het Stroat Ensemble. Kies zelf met welk genre jij deze editie van Het Boeskool is Lös wil afsluiten, met een gevarieerde line-up met onder andere FeestNation, Johnny500, Majestix, DJ Dilago, Anno Nu, het Stroat Ensemble, Popgunn en Musk.

Sportieve zondag
Na deze spetterende zaterdag is het op zondag tijd voor sportiviteit met de Boeskoolloop van 11.00 tot 14.00 uur en aansluitend de Ronde van Oldenzaal van 14.30 tot 18.00 uur. Net als op zaterdag is ook hier de toegang gratis. Kijk voor het uitgebreide programma op www.boeskoolislos.nl.