Afbeelding
Foto:

Spectaculair MTB-wedstrijdweekend

OLDENZAAL - Van vrijdag 21 t/m zondag 23 september vindt op recreatiepark het Hulsbeek een spectaculair mountainbike weekend plaats met vele wedstrijden in diverse categorieën.

Dit jaar is het een hele bijzondere editie omdat de KNWU het Nederlands Kampioenschap voor de jeugd heeft toegewezen aan MTB Het Twentse Ros. De 'permanance' wordt ingericht op P4 van het Hulsbeek, nabij het Outdoor Challenge Park. De toegang is gratis.

Programma vrijdag
Op vrijdagmiddag trapt MTB Het Twentse Ros af met een wedstrijd voor de Twentse schoolgaande jeugd. Een week daarvoor, op zaterdag 15 september, wordt hiervoor een clinic gegeven om de beginselen van het mountainbiken onder de knie te krijgen. Meer informatie is te vinden op www.mtbhettwentseros.nl

Twentse Bedrijvencup
Na het succes van afgelopen jaar starten vrijdag aan het begin van de avond, om 18.30 uur, de bedrijventeams voor de 'Twentse Bedrijven MTB CUP 2018'. Hierbij komen bedrijventeams, bestaande uit 4 renners per team, aan de start. Dit belooft een sportieve wedstrijd te worden waarbij de nadruk ligt op teamspirit in combinatie met gezelligheid en netwerken.

Programma zaterdag
Dit is de dag van het Nederlands Kampioenschap voor de jeugd. Na het inrijden start om 10.00 uur de eerste wedstrijd voor de jongste deelnemers. Vervolgens zullen de alle jeugdrijders tot en met 15 jaar, zowel jongens als meisjes, aan de beurt komen om te strijden om de nationale titels en truien. Dit zijn zeer spectaculaire wedstrijden waarbij de deelnemers fraaie hindernissen op het vernieuwde MTB parcours zullen nemen.

Programma zondag
Op zondagochtend om 09.00 uur wordt voor iedere enthousiaste mountainbiker die eens het gevoel van een echte wedstrijd wil ervaren de Funklasse verreden. Aan deze wedstrijd kan iedereen boven de 15 jaar meedoen. Een absolute aanrader en een unieke mogelijkheid om het fraaie, vernieuwde wedstrijdparcours te ervaren. Zondag vanaf 10.30 uur komen de landelijke toppers in het bezit van een KNWU racelicentie aan de beurt. Deze wedstrijden vormen het sluitstuk van een mooi raceweekend.