Afbeelding
Foto:

Heropening van het vernieuwde Palthe Huis

Na meer dan een jaar hard werken wordt op 14 juli Museum het Palthe Huis officieel heropend. Eindelijk kunnen bezoekers, ook de mindervaliden, het museum bezoeken op een manier die past bij deze tijd. Een rolstoelvriendelijke en nette ontvangst met balie en pinautomaat, kluisjes, een garderobe en een museumwinkel.

Het historische woonhuis is met behulp van de Universiteit Nijmegen volledig heringericht. Een bezoekersgids, maar ook een eigen app biedt uitgebreide bezoekersinformatie. Voor kinderen is er de zoektocht naar de gouden haarspeld van Gulia. De tijdelijke exposities in de tentoonstellingszaal hebben ruimte gemaakt voor een nieuwe stadspresentatie waarin de historie van Oldenzaal een plek heeft gekregen.

Officiƫle opening
Tijdens de officiƫle opening zal voormalig wethouder Trees Vloothuis samen met burgemeester Schouten de openingshandeling verrichten. Tussen 12.00 en 17.00 uur is het Palthe Huis gratis geopend voor alle belangstellenden. Vrijwilligers en medewerkers staan klaar om bezoekers van informatie te voorzien. Ben & Rolands Koffiebranderij schenkt Oldenzaalse koffie en thee en het Flying Colours Acoustic Trio zorgt voor een fijne sfeer met een mix van pop, jazz, soul, rock'n'roll en country.

Kinderopening
Voor kinderen is er een speciale kinderopening. Van 12.00 tot 17.00 uur kunnen zij meedoen aan knutselworkshops in de Palthetuin; een feestslinger maken of een Palthehuisje versieren. Ook kan gratis het museum bezocht worden en samen met Gulia het mysterie opgelost worden.

Rol 'm d'r in
Van 14.00 tot 16.00 uur kan iedereen meedoen met Rol 'm d'r In, de rolstoel en rollatorrace. Het Outdoor Challenge Park zorgt voor een spannend parcours in de Markstraat waarop de deelnemers hun skills kunnen testen. Meer informatie over aanmelden en de race is te vinden op www.palthehuis.nl/rolm-dr-in.