Afbeelding
Foto:

Oldenzaalse bedrijven genomineerd voor Expo Award

OLDENZAAL - Twee Oldenzaalse bedrijven zijn genomineerd voor de WTC Twente Expo Award. Dit jaar is de tiende uitreiking van deze jaarlijkse prijs. Dit is een waardering voor innovatieve ondernemingen die niet alleen in eigen land succes boeken, maar ook over de grens.

De vakjury koos drie genomineerden aan de hand van diverse factoren: is een onderneming innovatief, is er ambitie, wat is hun visie, welk resultaat behalen zij en meer. Zo kozen zij uiteindelijk voor Aircrate Europe uit Oldenzaal, Selo, eveneens uit Oldenzaal en het Hengelose bedrijf Techmar.

Aircrete
De belangrijkste service van het bedrijf Aircrate Europe is het ontwerpen, bouwen en opstarten van fabrieken over de hele wereld. Zij leveren innovatieve bouwoplossingen voor de internationale Autoclaved Aerated Concrete en betonindustrie. Inmiddels heeft het bedrijf al meer dan 40 jaar ervaring met het leveren van geavanceerde installatietechnologie.

Selo
Ook het bedrijf Selo is genomineerd voor de prijs. Dit bedrijf specialiseert in het ontwerpen en bouwen van verpakkingssystemen voor de voedingsmiddelen,- dierenvoeding-, farmaceutische- en non food-industrie. Selo levert hierbij een volledige service; van het ontwerpen tot het in gebruik nemen van de apparatuur. Hier komen dus vele disciplines bij kijken, waaronder engineering, assemblage, installatie en een stuk klantenservice.

Techmar
De derde genomineerde is het Hengelose bedrijf Techmar. Zij leveren elektrische lampen en verlichtingssystemen aan de internationale markt. Specifiek om tuinen op een veilige en duurzame manier te kunnen verlichten met 12 Volt buitenverlichting. Zo brengen zij deze producten op de markt met de eigen merknamen Garden Lights en Lightpro. Techmar kan ook geheel naar wens van de klant nieuwe buitenverlichting ontwerpen.

Uitreiking
Het winnende bedrijf zal op 14 juni bekendgemaakt worden door gedeputeerde Eddy van Hijum van de Provincie Overijssel in het World Trade Center Twente. Dit is een uitvalsbasis voor ondernemers om hun internationale handelsbetrekkingen op te zetten en te onderhouden. Ook promoot het WTC Twente onze regio in het buitenland.