Afbeelding
Foto:

Inloopbijeenkomst herinrichting Marktstraat

OLDENZAAL - Het ontwerp voor de herinrichting van de marktstraat ligt er, en moet nog maar op een paar punten worden ingevuld. Het voorlopig ontwerp geeft vorm aan de nieuwe bestrating, de verlichting en het straatmeubilair. Tijdens een inloopbijeenkomst op 14 mei worden de nog openstaande punten besproken.

Op maandag 14 mei van 17.00 tot 19.00 uur vindt de inloopbijeenkomst plaats in museum het Palthe Huis aan de Marktstraat 13. Direct belanghebbenden mogen op deze avond hun voorkeur aangeven voor de nog in te vullen zaken op het voorlopig ontwerp. Tijdens de bijeenkomst wordt het voorlopig ontwerp gepresenteerd aan de bezoekers. Hierin moeten nog enkele zaken verwerkt worden, waaronder de stijl van de straatverlichting, het straatmeubilair en de beplanting. In het lichtplan is al wel vastgesteld waar de verlichting geplaatst wordt, de keuze die nog open staat gaat over een klassieke of juist moderne stijl voor de straatverlichting aan de Marktstraat.

Toegankelijkheid en verblijf
Een van de doelen van de herinrichting van de marktstraat is om de functie als verblijfsgebied van de straat te benadrukken. Daarom worden er een aantal zitplaatsen gerealiseerd. Tijdens de bijeenkomst worden de meningen gepeild over of dit stoelen of banken moeten worden en in welke stijl. Ook de locatie van de zitplaatsen staat nog niet vast. Met de herinrichting hoopt de gemeente de Marktstraat te kunnen verbeteren in toegankelijkheid en efficiƫntie. De straatverlichting wordt duurzamer en beter te onderhouden en de straat moet beter toegankelijk worden voor mindervaliden. Hiermee is rekening gehouden in de keuze voor bestrating en door het hoogteverschil in de straat te verkleinen.

Fietsparkeren
Een ander punt waar over gesproken gaat worden tijdens de bijeenkomst is de locatie van het putdeksel met de beeltenis van koning Willem-Alexander en koningin Maxima. Ook wordt er in het ontwerp ruimte gemaakt voor het faciliteren van fietsparkeren. De exacte locatie hiervoor moet nog besloten worden. Ook hiervoor is inspraak mogelijk tijdens de bijeenkomst.