Afbeelding
Foto:

Stichting Hoogvliegers maakt kinderen 'piloot' voor 1 dag


TWENTE - Afgelopen zaterdag organiseerde de Stichting Hoogvliegers in samenwerking met Twente Airport en Het Roessingh Centrum voor Revalidatie een Hoogvliegersdag voor vier kinderen met onder andere een dwarslaesie.


Het is de tweede keer dat Stichting Hoogvliegers met een speciaal ambulancevliegtuig naar Twente Airport is gekomen. De dag was speciaal voor een aantal kinderen die onder behandeling zijn bij Revalidatiecentrum Het Roessingh.

De vlucht
De kinderen konden tijdens de 30-45 minuten durende vlucht liggend van het uitzicht genieten in het bijzijn van een broertje of zusje en met één van de ouders. Deze dag waren zij 'piloot' voor één dag en mochten zij zelf de route bepalen. Deze vier Hoogvliegers zijn voor dit avontuur geselecteerd in overleg met de behandelend revalidatiearts van Roessingh. Vanaf Twente Airport bestegen zij het luchtruim met het ambulancevliegtuig Airvan GA8. Het ambulancevliegtuig is door Stichting Hoogvliegers aangeschaft om kinderen die zwaar lichamelijk gehandicapt zijn toch een vliegervaring te kunnen bieden. Deze kinderen kunnen namelijk in veel gevallen niet in een normale vliegtuigstoel zitten. Het vliegtuig is daarnaast in vrolijke kleuren gespoten.

Stichting Hoogvliegers
Stichting Hoogvliegers maakt het voor ernstig zieke en gehandicapte kinderen van 6 tot en met 17 jaar mogelijk om voor één dag piloot te zijn. Op deze manier kunnen zij een dag boven zichzelf uitstijgen en even hun handicap of ziekte te vergeten. Zo wordt de kinderen een dag bezorgd die ze niet snel zullen vergeten. Piloten stellen vrijwillige basis hun vliegtuig of helikopter beschikbaar en nemen de kinderen in hun vrije tijd mee op een onvergetelijke reis. Wanneer dat mogelijk is, mag het kind zelf ook nog het vliegtuig besturen.

Wilt u meer informatie over Stichting Hoogvliegers of wilt u een bijdrage leveren aan deze stichting? Bezoek dan de website www.stichtinghoogvliegers.nl.