Afbeelding
Foto:

Nieuwe invulling voor gebied
voormalige huishoudschool

OLDENZAAL - Het heeft even geduurd, maar de kogel is nu door de kerk: de voormalige huishoudschool in Oldenzaal verdwijnt om plaats te maken voor nieuwe woningen.

De gemeente tekende afgelopen week de overeenkomst met projectontwikkelaar Hegeman Ontwikkeling. De voormalige huishoudschool tussen de Pastoriestraat, Zuidweal en Gasthuisstraat maakt plaats voor een nieuwe serie woningen. Het bouwplan kreeg de naam Hof van Eden, een verwijzing naar de opzet van de woningen rondom een hof.

Lange adem
De gemeente was al geruime tijd bezig met de plannen voor dit gebied. De voormalige huishoudschool stond al een tijdje op de lijst om gesloopt te worden, één van de spreekwoordelijke rotte kiezen die Oldenzaal rijk is. De sloop en nieuwbouw markeert ook de laatste fase van het bestemmingsplan Ganzenmarkt.

Woningen
Het bouwplan voorziet in de realisatie van 23 rijtjeswoningen, verdeeld over drie bouwblokken. Het zijn woningen in de vrije koopsector met 2 en 3 bouwlagen met kap. Aan de binnenkant van het plangebied komt dan een groen hofje met parkeerruimte. Naar verwachting start Hegeman Ontwikkeling rond de zomer met de verkoop van deze 23 koopwoningen.

Snel traject
Voor het bouwplan hoeft geen bestemmingsplanwijziging doorlopen te worden. Dit zal dan ook naar verwachting snel doorgevoerd kunnen worden met enkele ontheffingen. Het bouwplan past in de historische binnenstad. Aan de binnenzijde van het bouwplan komt een openbaar toegankelijke groene hof die de kwaliteit van de leefomgeving voor zowel de nieuwe bewoners als voor omwonenden of bezoekers van de binnenstad vergroot. De omwonenden zijn eind vorig jaar door de projectontwikkelaar geïnformeerd over de plannen. De komende tijd laat de ontwikkelaar enkele noodzakelijke onderzoeken uitvoeren. Ook wordt de komende maanden het ontwerp bouwkundig verder uitgewerkt, inclusief het inrichtingsplan. Naar verwachting start Hegeman Ontwikkeling rond de zomer 2018 met de verkoop van de woningen, hierna start de concrete bouw van deze nieuwe woningen.