Afbeelding
Foto:

Verkiezingsactiviteiten komen op gang

OLDENZAAL - De verkiezingsactiviteiten komen nu echt op gang. Het aftellen voor de verkiezingen is begonnen; de gemeente kijkt al weer uit naar dit feest der democratie.

Deze woensdag was het eerste verkiezingsdebat in Oldenzaal, een debatavond over democratie speciaal voor de jongeren. De gemeente probeert de jeugd meer te interesseren voor lokale politiek, juist omdat zij hier nog maar weinig binding mee hebben. Dit is jammer, omdat er in de politiek juist ook veel beslissingen genomen worden die op hen van toepassing zijn. Zoals over de beschikbaarheid van voldoende woningen voor starters, het creƫren van werkgelegenheid en het faciliteren van een aangenaam woon- en leefklimaat. Deze en meer thema's kwamen woensdag aan bod in het debat in het gemeentehuis. Impuls organiseerde dit debat specifiek voor jongeren van 15 tot 22 jaar die met de diverse lijsttrekkers in gesprek gingen. Jongeren die voor het eerst mogen stemmen hebben ook een brief ontvangen van burgemeester Theo Schouten met een oproep om te stemmen.

Meer debat
Het jongerendebat is niet het enige debat dit jaar; op maandagavond 19 maart organiseren de lokale omroep Twente FM en de Twentse Courant Tubantia een debatavond in de hal van het stadhuis. Dit begint dan om 19.00 uur. De lijsttrekkers gaan hier dan weer in gesprek aan de hand van diverse thema's die spelen in de Oldenzaalse politiek. Debatten zoals deze zijn een goede manier voor Oldenzalers om zich te oriƫnteren op hun stemkeuze. Daarnaast zijn er natuurlijk ook stemwijzers, zo biedt onder meer het Algemeen Dagblad een kieswijzer aan voor meer dan 220 gemeenten, waaronder Oldenzaal. Deze is te vinden op gemeentekieswijzer.nl; aan de hand van stellingen krijgt u zo een inzicht in de standpunten van diverse partijen.

Stempassen
Inmiddels is de verstrekking van de stempassen ook afgerond. Met een stempas en een identiteitsdocument dat maximaal 5 jaar verlopen is kunt u stemmen bij ieder stembureau binnen de gemeente Oldenzaal. Hebt u deze nu nog niet ontvangen? Neem dan contact op met de gemeente voor een vervangende stempas.