Afbeelding
Foto:

Denk mee over de Oldenzaalse stadstuinen

OLDENZAAL - De binnenstad van Oldenzaal zal de komende jaren veel veranderingen ondergaan. Zo zijn de gemeente en partners al enige tijd bezig met de plannen voor de Stadstuinen. In de binnenstad zijn diverse tuinen die samengevoegd gaan worden om tot één groot gebied te komen.

De tuinen van het Palthehuis, de tuin van Soer en de tuin van de Bombazijn krijgen zo een nieuwe invulling. Hun historische karakter moet beter zichtbaar worden en ze worden een echte bestemming. Dit is dan straks een echte 'groene oase' waar iedere Oldenzaler zich thuis moet voelen. Inmiddels zijn de plannen in een vergevorderd stadium, waardoor het wenselijk is om omwonenden en betrokken weer mee te laten praten en hun meningen aan te horen. De plannen zijn namelijk dusdanig ingrijpend dat een breed draagvlak wenselijk is.

Praat mee
Komende maandag 5 februari wordt het nieuwe plan gedeeld tijdens een inloopbijeenkomst voor alle Oldenzalers en andere belangstellenden. De inloopbijeenkomst vindt plaats in de stadhuishal van 17.30 tot 19.30 uur. Door de aanwezigen kan er nog input geleverd worden voor de verdere uitwerking. In 2016 zijn de voorbereidingen voor de herinrichting van de Stadstuinen gestart. In de lijn van de Omgevingswet, die naar verwachting in 2021 wordt ingevoerd, is een interactief proces gevolgd. In diverse bijeenkomsten is met betrokken gepraat over hun wensen en ideeën voor de tuinen. Het uiteindelijke ontwerp leverde al veel positieve reacties op in het voortraject. Het eindresultaat moet niet alleen mooi zijn vanuit recreatief oogpunt, maar het is ook nog eens historisch verantwoord; deze tuinen hebben immers een eeuwenlange geschiedenis.

Bouwplannen
In de stadstuinen worden twee bouwplannen gerealiseerd. Naast de verbouwing van het Palthehuis komt er ook een kleine bierbrouwerij met proeflokaal. De Stichting Oldenzaalse Stadstuinen heeft de gemeente al gevraagd om het bestemmingsplan te wijzigen om dit mogelijk te maken. De initiatiefnemers van de Bombazijn zullen hun plannen maandag presenteren tijdens het Politiek Forum. Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom in het gemeentehuis om aan te schuiven.