Afbeelding
Foto: Tabitha Sijnja

Twents Carmel College is Excellente school

OLDENZAAL - Het Twents Carmel College heeft deze week een mooie erkenning weten te behalen. Maandag nam de school namelijk het predicaat Escellent in ontvangst. Specifiek voor de VMBO-locaties Potskampstraat in Oldenzaal en in Denekamp.

Dat het Twents Carmel College dit predicaat mocht ontvangen is bijzonder. Het is namelijk de enige Carmelschool die over dit predicaat beschikt, en ook de enige school met twee locaties die dit ontving. De VMBO-locaties in Denekamp en Oldenzaal ontvingen deze dankzij hun focus op maatwerk. De Inspectie van het Onderwijs en een onafhankelijk jury beoordeelden onlangs de scholen, met dit mooie predicaat als resultaat.

Bekendmaking
Afgelopen maandag ontving het Twents Carmel College bezoek vanuit het ministerie van onderwijs. Die ochtend overhandigde de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, Arie Slob, het predicaat aan de school. Hij ging tijdens zijn bezoek ook in gesprek met leerlingen, kreeg een rondleiding door de school en spreekt met docenten.

Bijzondere school
Het Twents Carmel College is een bijzondere school, aldus de jury. Ze bieden maatwerk op didactisch en pedagogisch gebied en zijn erop gebrand om alles eruit te halen wat erin zit. Met maatwerk bevordert de school kansengelijkheid van de leerlingen. In de praktijk betekent dit dat docenten de talenten van individuele leerlingen het beste tot hun recht willen laten komen. Zo heeft de school een breed profiel en leerlingen presteren zeer goed. Zo stromen zij mooi door naar hogere niveau's en en Denekamp kent weinig tot geen zittenblijvers.

Blijven ontwikkelen
Het gebruik van digitale leermiddelen in de klassen, de mogelijkheid voor KBL (kaderberoepsgerichte leerweg) leerlingen om vakken op een hoger niveau af te sluiten en het toptraject zijn voorbeelden van hoe de school alles uit de leerling wil halen. "Als enige aanbieder van voortgezet onderwijs in Noordoost Twente wil en moet de school het best mogelijke onderwijs bieden.", aldus het Twents Carmel College bij de bekendmaking van het behalen van het predicaat.