Afbeelding
Foto:

GroenLinks klaar voor verkiezingen

OLDENZAAL - De GroenLinks-afdelingen van Oldenzaal, Losser en Dinkelland zijn klaar voor de komende verkiezingen. De drie afdelingen hopen bij de komende verkiezingen winst te kunnen pakken.

Om de kiezer over te halen hebben de drie afdelingen sterke kandidatenlijsten en ambitieuze verkiezingsprogramma's opgezet - althans, zo hopen ze. De leden hebben inmiddels ingestemd met de definitieve kandidatenlijsten. Deze laten ook een voor de politiek opmerkelijk beeld zien: alle drie lijsten worden aangevoerd door vrouwelijke lijsttrekkers. In Oldenzaal is dit huidig wethouder Manouska Molema, in Losser Lotus Sterk en Wilma Schouten in Dinkelland.

Nette lijst
"De lijst in Oldenzaal is fors uitgebreid tot 18 enthousiaste kandidaten", stelt lijsttrekker Manouska Molema tevreden vast. De lijst is een goede mix van ervaring en nieuw politiek talent. De huidige GroenLinks wethouder heeft er duidelijk zin in. "We willen oogsten wat we gezaaid hebben. Er is op het gebied van duurzaamheid in de afgelopen vier jaar al veel bereikt, maar er moet nog veel meer gebeuren, zoals een aardgasvrije gemeente en meer zonne- en windenergie". Op het sociaal domein zet GroenLinks Oldenzaal in op betere zorg en meer aandacht voor mensen met lagere en middeninkomens. "Het moet gaan om de mensen in plaats van de regels", aldus Molema. Na Molema treffen we Sandor Löwik, Marian Oosterbroek, Harry Snijders en Fieke Briér aan in de eerste vijf namen