Afbeelding
Foto:

Vincentius depot op nieuwe plek

OLDENZAAL - De Stichting Vincentius Oldenzaal zet zich in om minima in Oldenzaal te helpen. Vanuit hun winkel verkopen ze gebruikte kleding, waarvan de opbrengst ten goede komt aan hulpbehoevenden. Begin dit jaar verhuisde de winkel van de Hengelosestraat naar de Ootmarsumsestraat 60. Ook het depot is inmiddels overgegaan naar een nieuwe locatie.

Het depot verhuisde van de Ferdinand Bolstraat naar een nieuwe plek, het gebouw aan de Nijverheidsstraat 97. De Stichting Vincentius Oldenzaal huurt hier een unit. De verhuizing was mogelijk dankzij financiéle bijdrages van onder meer het Rabocooperatiefonds, Geldermanstichting en het Boeskoolfonds.

Goede basis
De Stichting Vincentius Oldenzaal is dankbaar voor de steun. Met de nieuwe locatie hebben ze een plek gevonden waar ze de komende jaren hun werk uit kunnen voeren. Het depot wordt gebruikt voor het innemen van gebruikte kleding en het sorteren voor de verkoop. Mensen kunnen kleding inleveren bij de winkel, waarna het depot dit nakijkt. Zij verkopen dit dan weer door voor een prijs die voor iedereen betaalbaar is.

Samenwerking
Het gebruik van de nieuwe locatie heeft ook andere toegevoegde waarde. Zo was dit mogelijk dankzij de nauwere samenwerking tussen lokale maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor armoedebestrijding. Zo sloten in totaal zestien verenigingen en stichtingen zich aan bij de koepel 'Vereniging Armoedepreventie Oldenzaal'. Door deze bundeling van organisaties hebben WBO en Gemeente het überhaupt mogelijk gemaakt dat het gebouw aan de Nijverheidsstraat zodanig kon worden ingericht dat van hieruit alle organisaties met hetzelfde doel; die mensen
helpen die om welke reden dan ook op of onder de armoedegrens moeten leven, te helpen. Naast de Stichting Vincentius Oldenzaal zijn ook de volgende verenigingen en stichtingen aangesloten bij de Vereniging Armoedepreventie Oldenzaal; de Computerbank, Voedselbank, Kledingbank, Weggeefwinkel 'De Loods', Stichting Leergeld, Stichting Armoedebestrijding Oldenzaal en diverse anderen