Afbeelding
Foto:

Binnenstad Oldenzaal
bijzonder gezellig in kerstsfeer

OLDENZAAL - Komend weekend staat Oldenzaal even geheel in het teken van de oergezellige kerstsfeer. De binnenstad is zaterdag en zondag even helemaal in kerststemming, met diverse leuke activiteiten voor het hele gezin.

In het stadshart staan beide dagen weer tientallen leuke kraampjes en huisjes waar uiteenlopende producten aan de man gebracht worden. Oldenzaal heeft hiermee gelijk ook één van de meest gezellige kerstmarkten in de brede regio; ieder jaar weer een mooie publiekstrekker.

Muziek
Het is natuurlijk geen echte kerststemming zonder toepasselijke muziek. Net als voorgaande jaren is dan ook weer een breed scala aan straatartiesten en acts aangetrokken om dit tot een succes te maken. Zo ontbreken de traditionele midwinterhoornblazers natuurlijk niet. Ook het Oldenzaals Mannenkoor verleent dit jaar graag weer zijn medewerking aan Oldenzaal in Kerstsfeer. Het koor van 32 leden onder leiding van Richard von den Benken brengt een uitgebreid en passend repertoire ten gehore, gezongen in diverse talen. Andere mooie optredens zijn van het koor Vocal Essen uit Oldenzaal zelf, het Kleinkoor Ootmarsum en verder diverse andere vocaal ensembles.

IJsbaan
Inmiddels is ook de ijsbaan niet meer weg te denken, enkele jaren geleden opgezet door de Juniorkamer van Oldenzaal. Zij kwamen op het idee om tijdens het jaarlijkse kerstfeest een schaatsbaan te plaatsen. Deze is vrijdag vrij toegankelijk van 14.00 tot 17.30 en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.30 uur. Ook scholen maken in de decembermaand gebruik van deze mooie baan.

Goed idee
Het idee voor Oldenzaal in Kerstsfeer ontstond in 1988, als idee van het bestuur van de Boeskool is Lös om ook een winterse activiteit toe te voegen aan de lokale kalender. Ook vanuit de toenmalige winkeliersvereniging bleek vraag naar een kerst-activiteit. Door de jaren heen groeide dit uit tot een publiekstrekker. Een en ander is ook mogelijk dankzij de betrokkenheid van veel lokale organisaties en vrijwilligers.