Afbeelding
Foto:

' Doe een bakkie' met de gemeente

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal wil graag verder in contact komen met de inwoners om haar dienstverlening nog verder te verbeteren, maar ook juist om inwoners kennis te laten maken met wat de gemeente allemaal al doet voor hen.

Om hierover in gesprek te gaan zal de gemeente deze zaterdag 2 december een wat ludieke actie houden in de binnenstad. Van 11.00 tot 15.00 uur trekt de gemeente door de binnenstad om met zoveel mogelijk mensen in gesprek te gaan. Burgemeester Theo Schouten
moedigt een bezoek van harte aan: "Wij kunnen onze dienstverlening verbeteren als wij weten hoe de inwoners en ondernemers ons ervaren en wat ze van ons verwachten, dus vertel het ons".

Veel diensten
De gemeente gaat graag in gesprek over haar dienstverlening in de brede zin. Bijvoorbeeld over afvalproblematiek, vergunningen, aanvragen van zorg, doorgeven van een verhuizing of het strooien bij gladheid; de gemeente voert een grote hoeveelheid dienstverlenende en controlerende taken uit. De afgelopen weken is de gemeente actief bezig geweest met het meten van de klanttevredenheid door middel van een online onderzoek. Met meer persoonlijke gesprekken hoopt de gemeente nog wat betere inzichten te krijgen in hoe inwoners bepaalde aspecten ervaren; er is immers wat meer gelegenheid om van mens tot mens de diepte in te gaan in vergelijking met een wat onpersoonlijk online vragenlijst.

Onbekend maakt onbemind
De gemeente hoopt inwoners zo ook op een positief beeld te geven van wat de gemeente allemaal doet en hoe zij zich inzetten om samen tot een mooie samenleving te komen. Helaas hebben in de praktijk weinig inwoners echt een binding met de gemeente; dit is bijvoorbeeld zichtbaar in de matige opkomst bij veel gemeenteraadsverkiezingen.