Afbeelding
Foto:

Gemeente geeft kavels uit
in gebied Stakenbeek

OLDENZZAAL - De gemeente Oldenzaal wil komend voorjaar kavels gaan verkopen in het woongebied Stakenbeed. Het gaat om de tweede ronde van kavels die zij uitgeven. De gemeente wil graag dat hier straks een mooie diversiteit aan woningen komt voor meerdere doelgroepen.

Het college van B&W heeft ingestemd met de verdeling van kavels in het gebied tussen de Spinner en Helmichstraat. In de eerste fase werden al kavels verkocht in het gebied tussen de Enschedesestraat en De Spinner. Deze huizen zijn inmiddels in aanbouw en de eerste bewoners wonen er al.

Nieuwe inzichten
De gemeente Oldenzaal baseert zich bij de kavelverkoop ook op de uitkomsten van de eerste vertkoopronde. Daarnaast zijn er concrete afspraken met woningcorporaties WBO Wonen en Blij Wonen. Bij de eerste uitgifte bleek dat er veel belangstelling was voor vrijstaande woningen; daarom worden er in de tweede ronde ook juist grotere kavels aangeboden. Daarnaast is het mogelijk om in dit woongebied blokken van twee woningen te realiseren en bij de Bisschop Balderikstraat komen meer rijtjeswoningen. Deze blokken en rijtjeswoningen worden door middel van een prijsvraag aangeboden bij marktpartijen. De gemeente kiest voor deze insteek om tot een mooie mix van plannen te komen.

Sociaal wonen
De gemeente heeft ook afgesproken met WBO dat zij bij het stationspark een tiental duurzame huurwoningen realiseren. Deze zijn dan gericht op één- en tweepersoonshuishoudens en starters. De gemeente denkt dat er fikse vraag zal zijn naar de diverse koop- en huurmogelijkheden. Het gaat namelijk om aantrekkelijke locaties aan de rand van de stad, waarbij de vrijstaande woningen net dat beetje meer ruimte bieden.

Duurzaam
De gemeente wil dat de woningen ook erg duurzaam gerealiseerd worden. Dit als onderdeel van de bredere ambitie om de hele regio uiteindelijk energieneutraal te maken. Bij het kiezen van een projectontwikkelaar die woningen mag realiseren zal de gemeente duurzaamheid ook meenemen als belangrijke afweging.