Afbeelding
Foto:

Bouw appartementen
Hoge Haer van start

OLDENZAAL - De bouw van negentien appartementen aan de Haerstraat en Prins Bernhardstraat is begonnen. Wethouder Alida Renkema gaf donderdag het startschot voor de bouw van deze appartementen.

Er komen in totaal negentien appartementen uit het duurdere segment onder de naam Hoge Haer. Bij het officiƫle startmoment konden de toekomstige bewoners al kennismaken met elkaar. Op de plek van het voormalige In Pace-pand ontwikkelt Strukton Projectontwikkeling in samenwerking met Wiggers Vastgoed het appartementencomplex. "We zijn enorm tevreden over het verkoopproces en zijn blij dat we al zo snel met deze ontwikkeling kunnen beginnen. Alle complimenten ook voor de betrokken makelaars van Schasfoort Makelaars en KockvanBenthem Makelaars. De animo voor appartementen in Oldenzaal is blijkbaar groot en helemaal op deze centrale plek", aldus Nick Strating van Strukton Projectontwikkeling en Henk Wiggers van Wiggers Vastgoed. Aannemer Tijdhof-Hobema heeft inmiddels de bouwvoorbereidingen getroffen. "Op zeer korte termijn boren we de palen in de grond voor de fundering en vandaaruit bouwen we gestaag verder aan Hoge Haer. Ons streven is om in het eerste kwartaal van 2019 de appartementen op te kunnen leveren", vertelt aannemer Hans Gerritsen.

Positieve ontwikkeling
De gemeente Oldenzaal is blij met de realisatie van de nieuwe appartementen; een mooie toevoeging aan dit gebied rondom het station. Ook gezien het feit dat dit juist jarenlang een doorn in het oog was van omwonenden. De gemeente juicht dan ook toe dat dit soort ontwikkelingen weer door kunnen gaan. Het bouwen van woningen en appartementen zat jarenlang in de mineur door de economische crisis, maar inmiddels neemt de vraag juist sterk toe. Alle appartementen zijn dan ook al verkocht, zodat de realisatie niet lang op zich hoefde te laten wachten. "Deze plek verdient echt een mooie opwaardering", aldus wethouder Alida Renkema. Het appartementencomplex Hoge Haer krijgt vijf verdiepingen met in totaal negentien luxe appartementen. De bovenste verdieping bevat grotere penthouses en de bewoners op de begane grond genieten van een mooie tuin. De bouwwerkzaamheden kunnen gevolgd worden via Facebook.com/hogehaer.