Afbeelding
Foto:

Actie Light It Up bij Quick '20

OLDENZAAL - De klok is weer teruggezet waardoor het 's avonds weer vroeg donker is. Het is voor iedereen even wennen; ook dat we weer verlichting nodig hebben op de fiets. Helaas komt onverlicht fietsen nog te vaak voor. Daarom werd deze week de aftrap gegeven voor het project Light It Up.

Dinsdag werd een actie gehouden bij voetbalvereniging Quick '20. Van 18.00 tot 21.00 uur werden jongeren aangesproken op het al dan niet voeren van verlichting. Er zijn veel jongeren die 's avonds naar de training gaan en dan weer in het donker naar huis fietsen. Zonder licht neemt de kans op letsel echter fors toe. Werkende fietsverlichting is belangrijk voor je eigen veiligheid en die van anderen. Helaas fietsen er nog veel fietsers rond in het donker zonder licht. Met alle gevolgen van dien.

Belonen en waarschuwen
De actie bij voetbalclub Quick '20 had een tweetal doelen. Jongeren die geen verlichting hadden konden gratis fietslampjes krijgen en een stukje voorlichting waarom het gebruik van de lampjes van letterlijk levensbelang is. Zo konden zij veilig op weg naar huis. Jongeren die gelukkig wél hun verlichting op orde hadden kregen een leuke attentie. De afgelopen jaren werden soortgelijke acties ook al bij andere sportclubs gehouden, waaronder de Oldenzaalse hockeyclub Bully.

Meer acties
Ook voetbalverenigingen VV Oldenzaal en De Esch kregen een promotiepakket met informatie en fietsverlichting zodat ook hun leden binnenkort weer veiliger op pad gaan met een verlichte fiets. Daarnaast staan er ook voorlichtingsacties gepland voor de plaatselijke scholen. Ook alle vier locaties van het Twents Carmel College zullen aandacht besteden aan dit onderwerp door voorlichting te geven en gratis noodlampjes. Leerlingen van de locatie Leliestraat zullen hun eigen fietsverlichting nakijken en waar nodig repareren.