Afbeelding
Foto:

Bouw Stadsbleek van start

OLDENZAAL - De bouw van de nieuwe Stadsbleek in Oldenzaal is begonnen. Donderdag werd officieel het startschot gegeven voor de bouw van dit nieuwe woongebied.

De Stadsbleek zou aanvankelijk al veel eerder gerealiseerd worden, aansluitend op de andere relatief nieuwe bebouwing in dit gebied. Echter, aangezien het plan voor de bouw net samen viel met de piek van de economische crisis, werd besloten om een en ander toch uit te stellen. Nu de markt voor woningen weer sterk groeit, is de bouw van de Stadsbleek weer een logische keuze.

Starthandeling
Donderdag gaf een deel van de toekomstige bewoners samen met de ontwikkelaar en gemeente het startschot voor de bouw van deze eerste zeventien nieuwe woningen. Zij deden dit met het begraven van een tijdcapsule. Wethouder Alida Renkema was namens de gemeente aanwezig, evenals directeur Dick Mol van woningcorporatie WBO Wonen. Na de gebruikelijke toespraken en handelingen konden bewoners hun eigen tijdcapsule ingraven op hun eigen bouwkavel. Een mooi stukje symboliek

Eerste fase
De Stadsbleek ligt centraal in Oldenzaal, in de driehoek van de Prins Hendrikstraat, Beatrixstraat en Steenstraat. Een gunstige ligging qua voorzieningen. De eerste fase van dit bouwproject omvat 17 woningen, uiteindelijk moeten er 44 woningen gerealiseerd worden. De eerste fase van 17 woningen was vorig jaar in rap tempo verkocht. De verwachting is dat de bewoners in het voorjaar de sleutel van hun nieuwe woning in ontvangst kunnen nemen. Wie nu al beslist om een woning te kopen in de tweede fase, kan deze mogelijk nu al mee laten bouwen in de eerste fase. Dit vanwege de grote belangstelling. Als gegadigden voor deze woningen snel beslissen, is de kans groot dat ook zij volgend jaar al kunnen genieten van hun nieuwe woning. Deze tweede fase omvat straks 27 woningen, onderverdeeld in 17 statige herenhuizen 9 riante stadsvilla's en 1 comfortabele stadsbungalow. Via www.stadsbleek.nl kunnen potentiƫle kopers al een inzicht krijgen in het bouwplan voor deze tweede fase, compleet met een virtuele tour.