Afbeelding
Foto:

Oldenzaal barst van cultuur!

OLDENZAAL - Oldenzaal barst van cultuur; er is een haast eindeloze hoeveelheid culturele activiteiten en organisaties te vinden. En hoewel de meeste Oldenzalers al best eens in aanraking komen met deze kunst en cultuur, zijn er helaas ook mensen die achter blijven op dit vlak. Ook voor hen wordt komende week CulTuurlijk gehouden.

CulTuurlijk wordt gehouden van 1 tot en met 8 oktober; een initiatief van vele lokale culturele organisaties in samenwerking met de gemeente Oldenzaal en Provincie Overijssel. Zij slaan de handen ineen om cultuur als middel in te zetten en zo te laten zien wat de kracht van cultuur voor iederéén kan zijn; ook voor mensen die minder vanzelfsprekend hiermee in aanraking komen. Cultuur wordt deze week intensief en op nieuwe manieren verbonden met het sociale domein, aldus de organisatie.

Jong en oud
Zowel jong als oud wordt actief betrokken bij deze week. Zo zijn bewoners van woonzorgcentrum de Molenkamp de afgelopen weken druk bezig geweest met een schilderworkshop in het kader van Kunst in de Etalage. Voor veel bewoners was het de eerste keer dat ze met een doek en kwast in aanraking kwamen, maar het lijkt sommigen te smaken naar meer. De werken die zij tonen zijn bijzonder verrassend. Tijdens CulTuurlijk wordt hiervoor een kleine expositieruimte ingericht in het Michgoriushuis. Ook een aantal bewoners van het RIWB zijn enthousiast aan de gang gegaan met schilderen. "Deelnemers zijn zo enthousiast dat ze zelfs onderling met elkaar gaan afspreken om met schilderen verder te gaan. Heel bijzonder!" stelt Trudis Nassette van het RIWB.

Veel activiteiten
Er zijn diverse leuke activiteiten gepland. Zo is er op 4 oktober een open repetitie van de Decibel krakers, een speciaal ensemble van Kaliber kunstenschool, zijn er voor verschillende sociale doelgroepen rondleidingen in stadstheater de Bond, krijgen de regenboogklassen op SBO de Windroos circusworkshops van Circustheaterbureau Demiori en vindt op 8 oktober om 14.30 als grote afsluiting van de week 'Zing Nederlandse met me' plaats bij Kaliber kunstenschool. Kijk ook op: www.cultuurmakelaar-oldenzaal.nl.