Afbeelding
Foto:

Gemeente stopt met kortingsregeling ondersteuning

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal gaat stoppen met de kortingsregeling voor huishoudelijke ondersteuning. De regeling is in principe niet meer nodig door het nieuwe beleid.

De regering riep deze 'dienstencheque' in het leven om mensen die huishoudelijke ondersteuning nodig hebben te helpen. Eerder werden de regels voor ondersteuning in veel gemeenten vrij strikt gehanteerd. Oldenzalers die dan om wat voor reden dan ook nog aanvullende hulp nodig hebben konden dit met korting inkopen door middel van de dienstencheque, bijvoorbeeld voor boodschappenhulp.

Afbouwen
De gemeente gaat deze regeling met ingang van 2018 gefaseerd afbouwen. Oldenzalers die nu gebruik maken van deze dienstencheque kunnen dit dan doen onder de afbouwregeling. Hierbij kunnen zij dan maximaal 26 uur aanvullende hulp inkopen bij de zorgaanbieder. De ontvanger van deze hulp betaalt dan een eigen bijdrage van 5 euro per uur, de gemeente dekt de overige kosten.

Definitieve stop
De gemeente stopt definitief met deze regeling per 1 januari 2019. De gemeente zal inwoners dan door gaan verwijzen naar het brede scala aan ondersteunende organisaties en dienstverleners die mensen kunnen helpen.
Zo heeft ook Impuls een aantal mogelijkheden, die te zien zijn via www.impuls-oldenzaal.nl/wegwijzer.
Er is namelijk meer dan u denkt; zoals een vervoersdienst met vrijwilligers voor bezoek aan het ziekenhuis. Maar ook hulp bij de thuisadministratie en een klussendienst staan klaar om u te helpen.

Vragen
De gemeente denkt dat een en ander vragen op zal roepen. De ontvangers van zorg kunnen allereerst contact opnemen met de eigen zorgverlener wanneer zij vragen hebben.
De gemeente zal de gebruikers van deze dienstencheque nog nader informeren de komende tijd.