Afbeelding
Foto:

Oldenzaal genoot van een week lang pret

OLDENZAAL - Moe maar voldaan, zo kijken de organisatoren van Boeskool is Lös en Twente Ballooning terug op de afgelopen week. Vorig weekend zijn beide evenementen weer afgesloten, na enkele dagen volop plezier voor iedereen.

Bij de Boeskool werd op zondag afgesloten met twee sportieve activiteiten, namelijk de Boeskoolloop voor de fanatieke hardlopers en de Ronde van Oldenzaal voor de wielerfanaten onder ons. Stan Wijkel van de ploeg VolkerWessels was in de sprint net iets sneller dan Peter Schulting uit Lettele, waarmee hij dus de Ronde van Oldenzaal overtuigend wist te winnen. Schulting blijft wel leider in het klassement van de Viro Criterium Cup.

Goed verloop
De organisatoren van de sportactiviteiten, gemeente en politie kijken terug op een zeer geslaagd verloop van de feestelijkheden. Het is ieder jaar weer een uitdaging om al deze 'bewegende delen' als een goed geoliede machine te laten lopen. Zo is de Boeskool goed voor zeker 175.000 bezoekers. Dit levert nou eenmaal wat uitdagingen op.

Twente Ballooning
Zaterdag werd afgesloten op Twente Ballooning wat sinds woensdag liep. Vier dagen lang waren een groot aantal bijzondere heteluchtballonnen te gast op recreatiepark het Hulsbeek. Waaronder vele special shapes. Hier is de omvang van het publiek een minder grote factor dan de weersvoorspellingen. Hoewel het er aanvankelijk op leek dat het wel eens regenachtig had kunnen worden, kon het vliegprogramma ongehinderd door gaan.

Hoogtepunt
Vrijdagavond was het hoogtepunt van Twente Ballooning. Waarbij de ballonnen ietwat ironisch juist aan de grond blijven. De duizenden bezoekers genoten namelijk van de Nightglow. Hierbij maken de ballonnen een dans van vuur en licht op de muziek. Dit ondersteund met zowel vuurwerk als verlichting. Een bijzonder spektakel in het donker van het natuurgebied.