Afbeelding
Foto:

Heel De Thij Bakt - maar het gaat om de ontmoeting!

OLDENZAAL - De Oldenzaalse wijk De Thij staat bekend om haar gezelligheid en saamhorigheid. Een mooie, veilige wijk waar kinderen en jongeren zich kunnen ontwikkelen en gelukkige mensen fijn met elkaar omgaan. En dit moet ook in de toekomst zo blijven, hopen de partners van Breedwijs.

Sinds november vorig jaar werken basisscholen De Linde, De Maten, De Wendakker, De Zevenster, TCC De Thij, Impuls met welzijnswerk en peuterspeelzaal Pinokkio, Kinderdagverblijf Kiekeboe, Smallsteps kinderopvang en Kaliber Kunstenschool met elkaar samen in Breedwijs de Thij. Zij organiseren nu Heel De Thij Bakt, op zaterdagmiddag 23 september van 13.00 tot 16.00 uur bij Paal 12 aan de Vondellaan.

Waarom Heel De Thij Bakt?
Hoewel deze activiteit op het eerste oog een simpele bakwedstrijd lijkt te zijn, benadrukt Breedwijsregisseur bij Impuls Marianne van Zaalen dat er een diepere gedachte is: "Een gezellige en veilige wijk ontstaat niet vanzelf. Daarvoor moeten mensen elkaar ontmoeten en leren kennen. Een makkelijke manier om dit te doen is een feestje organiseren." De inwoners van De Thij worden daarom uitgenodigd om hun beste recept te delen met de buurt.

Wedstrijd
Net als bij Heel Holland Bakt heeft ook de Thij-wedstrijd een wedstrijdelement. Bewoners kunnen zich van nu tot en met 13 september inschrijven om deel te nemen. Er worden dan prijzen uitgereikt voor het lekkerste, het mooiste en het gezondste gerecht. Een jury zal alle gerechten proeven en beoordelen, waarna de winnaars een prijs ontvangen. Wie 'gewoon' iets lekkers mee wil nemen is natuurlijk ook welkom. Er wordt ook een gezellig randprogramma opgezet deze middag. Zo kunnen kinderen spulletjes verkopen op de kinderkleedjes-rommelmarkt (aanmelding nodig), er is een springkussen en er worden sport- en spelactiviteiten gehouden op het Beachcourt. Doe mee en schrijf je uiterlijk 13 september in voor de wedstrijd of de rommelmarkt!. Ga naar www.impuls-oldenzaal.nl en klik onder laatste nieuws op de button 'Heel de Thij Bakt'. Meer weten? Mail naar info@impuls-oldenzaal.nl of bel 0541-571414