Afbeelding
Foto:

Boeskool is Lös!

OLDENZAAL - Het was natuurlijk geen verrassing dat we er aandacht aan schenken op deze voorpagina. Oldenzaal staat deze week volledig in het teken van Boeskool is Lös. Het bekende zomerfeest is al vele jaren dé publiekstrekker in de brede regio. Oldenzaal verwelkomt in een week tijd zeker zo'n 175.000 bezoekers. Wat staat er nog op het programma voor de komende dagen?

Dinsdag ging de Boeskool weer Lös, naar goed gebruik met de opening in de Palthethuin en op het hoofdpodium op de Groote Markt. Dit jaar staat het thema lekker eten centraal in de Palthetuin, waarbij ook op vrijdag en zaterdag nog genoten kan worden van uiteenlopende gerechten á la een foodtruckfestival. Woensdag en donderdag was het programma ook bijzonder divers. Naast de vaste muzikale invulling in de avonduren ontbraken ook de geliefde kramerie, handwerkmarkt en de vele straatartiesten niet. Want Boeskool kent ook juist een zeer leuke culturele inslag. Voor de kinderen is er de doorlopende kindermarkt en het kinderdorp.

Volop genieten
Vrijdag, zaterdag en zondag zijn ook nog veel van deze doorlopende activiteiten te bezoeken in de gehele binnenstad. Zo is ook de Ganzenmarkt even omgetoverd tot een waar zandstrand voor de Beachgames. Zaterdag belooft naar goed gebruik weer de drukste dag van de Boeskool te worden. Bezoek de winkels, de vele kramen of geniet op de podia van uiteenlopende muziek. Onder meer de Bonkenbargkapel, DJ Rob Toonen en Black Tie Monkey Squad maken hun opwachting dit jaar. Wie even uit de drukte wil kan ook terecht bij onder meer winkelcentrum In den Vijfhoek, wat zelf ook activiteiten heeft die aanhaken bij de Boeskool.

Sportieve afsluiting
Zondag wordt weer afgesloten met de sportieve activiteiten die inmiddels niet meer weg te denken zijn. Zo is er voor hardlopers de Boeskoolloop, die van start gaat om 11.00 uur. Supportersverniging Black & White van Quick '20 organiseert deze. Aansluitend wordt van 14.30 tot 18.00 uur de Ronde van Oldenzaal verreden. Deze wielerronde is altijd een spectaculair gezicht, waarbij de wielrenners op hoge snelheid door het Oldenzaalse centrum racen.