Afbeelding
Foto:

Politie verhuist tijdelijk naar stadhuis en Hengelo

OLDENZAAL - De Oldenzaalse politieagenten verhuizen even tijdelijk. In verband met de grootschalige verbouwing van het eigen politiebureau is nu een tijdelijke balie geopend in het Oldenzaalse gemeentehuis. Maandag werd deze geopend.

Inwoners kunnen terecht bij de politie-balie tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Bijvoorbeeld wanneer zij vragen hebben, een melding willen doen of voor aangifte. Daarnaast is de politie ook telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via www.politie.nl, waar men eveneens online aangifte kan doen.

Verbouwing
De tijdelijke balie is nodig vanwege de verbouwing van het politiebureau. De overige dienders maken tijdelijk gebruik van het leegstaande politiebureau in Hengelo als uitvalsbasis. De werkzaamheden duren tot naar schatting december. De verbouwing moet het bestaande politiebureau beter geschikt maken voor de nieuwe manier van werken. Agenten zijn immers vaker op straat te vinden en niemand heeft meer een vaste werkplek zoals voorheen. Daarom wordt bijvoorbeeld de begane grond ingericht als kantoortuin, zodat agenten straks een vrije plek kunnen kiezen om te werken. In de kelder worden cellen verwijderd om plaats te maken voor kleedruimtes voor agenten. De inzetbaarheid van politieagenten op straat is niet in het geding tijdens de verbouwing, veel agenten gebruiken het bureau immers alleen aan het begin en einde van hun dienst. Wel moeten zij dus in sommige gevallen wat verder reizen.

Steeds minder bureaus
Dat het Oldenzaalse bureau een verbouwing ondergaat is goed nieuws te noemen. Want, veel andere bureaus in de regio werden helaas juist gesloten de afgelopen jaren. De centrale ligging van Oldenzaal als uitvalsbasis bleek een redding wat dat betreft. In veel gemeenten zoals Dinkelland werden bureaus vervangen door steunpunten.