Afbeelding
Foto:

Quick '20 kijkt vooruit naar openingsduel Heracles

OLDENZAAL - De Oldenzaalse trots Quick '20 kijkt al weer uit naar het komende voetbalseizoen. De club neemt namelijk eind deze maand feestelijk het nieuwe hoofdveld in gebruik. Of eigenlijk: het compleet vernieuwde stadion. Want er werd de afgelopen maanden zeer veel werk verricht op sportpark Vondersweijde.

Het openingsduel voor de vernieuwde accommodatie wordt gespeeld op donderdag 31 augustus. Er is dus nog een maand te gaan, die ongetwijfeld snel voorbij zal vliegen. Het officiƫle openingsduel heeft een mooie gast: de hoofdmacht van eredivisieclub Heracles uit Almelo komt op bezoek. De Oldenzalers zullen de Almeloƫrs wel even laten zien wat mooi voetbal is, daar zijn we zeker van.

Veel werk
Zoals gezegd, de renovatie was breder dan alleen de nieuwe kunstgrasmat. Zo was vrijwel ieder aspect van het stadion wel aan vervanging of renovatie toe. De niet uitputtende lijst omvat de realisatie van nieuwe staantribunes, een gerenoveerde hoofdtribune, nieuwe, zuinige lichtmasten, een nieuwe geluidsinstallatie en een nieuw scorebord. Hiermee is de club ook echt klaar voor wedstrijden op een hoger niveau.

Eerdere planning
Aanvankelijk zou het nieuwe veld al wat eerder in gebruik genomen worden, namelijk bij het deze maand gespeelde oefenduel tussen FC Twente en Everton FC. De mat was helaas nog niet klaar, dus moest uitgeweken worden naar De Lutte waar de toeschouwers Everton's beste imitatie van een stoomwals te zien kregen: Twente moest met 0-3 een nederlaag incasseren.

Leuke opening
Het duel tegen Heracles is dan ook zeker niet een slechte vervanging als opening. Het is ook een beetje een weerzien, omdat er komend seizoen vier jongens van Quick '20 meespelen in Almelo. Namelijk Wout Droste, Tim Breukers, Reuven Niemeijer en sinds kort ook Niels Leemhuis. Justin Hoogma is net vertrokken en wij wensen hem veel succes met zijn fantastische overstap naar de top van de Bundesliga bij Hoffenheim.