Afbeelding
Foto:

Gemeente sluit monsterklus kruispunt Spoorstraat af

OLDENZAAL - Het heeft even geduurd, maar het resultaat lijkt zeker mooi te worden: het einde van de werkzaamheden aan het kruispunt van de Prins Bernhardstraat en Spoorstraat is in zicht. Vrijdag werd de Prins Bernhardstraat weer geopend.

Dit kruispunt is één van de belangrijkste verkeersaders van Oldenzaal. De afgelopen jaren stond het hier zeker in de spitsuren vaak muurvast, ook verder richting het noordelijke kruispunt. Dit leverde veel irritaties op bij weggebruikers en ook soms onveilige situaties met de fietsers die hier de weg delen met groter, sneller verkeer. Er werd veel werk verricht om de kruising overzichtelijker te maken, onder meer het verleggen van de diverse verkeersstromen. Verder werd een nieuwe verkeersregelinstallatie geplaatst. Ook is er nieuwe bestrating aangebracht. Het eerste deel van de Industriestraat is heringericht en voorzien van een nieuwe asfaltlaag.

Weer open
Afgelopen vrijdag werd de Prins Bernhardstraat weer opengesteld voor het verkeer. De Spoorstraat was al weer enige tijd in gebruik. De openstelling is ook goed nieuws voor omwonenden van onder meer de Wilhelminastraat, zij kregen door de afsluiting de afgelopen tijd fors meer bussen door hun straat met opstoppingen tot gevolg.

Bijna klaar
Het werk is nog niet helemaal afgerond, er worden de komende tijd nog wat afrondende werkzaamheden verricht die geen hinder vormen voor het verkeer. Daarnaast worden in het najaar de nieuwe bomen geplant en gras ingezaaid bij de Prins Bernhardstraat. De gemeente laat dan ook begroeiing plaatsen in de plantvakken op de hoek van de Lyceumstraat en Spoorstraat. De Spoorstraat, Prins Bernhardstraat en een deel van de Lyceumstraat zijn ook voorzien van nieuwe riolering. Een belangrijke stap hierbij was het aanleggen van een apart regenwaterriool. Hiermee wil de gemeente ook inspelen op de klimaatverandering die al goed zichtbaar is. Er valt namelijk tegenwoordig op piekmomenten fors meer regen, wat kan zorgen voor wateroverlast. Een geschieden regenwaterriool moet dit voorkomen.