Afbeelding
Foto:

Fietstoerist geniet van
nieuwe routes rondom Oldenzaal

OLDENZAAL - Het zal u niet ontgaan zijn: de vakantie is weer begonnen! Menig dagjesmens of toerist brengt de komende weken door op een Twentse camping. Ook voor de graag fietsende bezoeker is er weer veel te beleven en te zien. De afgelopen tijd is namelijk fors geïnvesteerd in de recreatieve routes in Twente, waaronder rondom Oldenzaal.

Oldenzaal is altijd een grote publiekstrekker qua toerisme. De rijke historie, het compacte centrum, de Basiliek en andere attracties. Maar ook de geweldige fietsroutes rondom de de gemeente zijn een ware lust voor de recreant. De afgelopen maanden zijn veel werkzaamheden verricht om de fietsroutes klaar te stomen voor het zomerseizoen. Zo werden in Twente ruim 400 nieuwe fietsrouteborden geplaatst. Sinds het voorjaar zijn ook al nieuwe fietsroutekaarten verkrijgbaar bij lokale toeristische informatie punten. Wethouder Trees Vloothuis van de gemeente Oldenzaal, met toerisme en recreatie in haar portefeuille, is trots op alle ontwikkelingen op dit gebied. "Kijk maar naar vernieuwing van het fietspad aan de Overesweg in Oldenzaal. Dit pad is door goede samenwerking met betrokken partijen weer een goed begaanbaar fietspad geworden."

Digitale route
Voor de fietser die wat meer high-tech georiënteerd is, is het ook mogelijk om het Twentse fietsroutenetwerk digitaal te raadplegen. Op de website www.visittwente.nl is een uitgebreide digitale routeplanner te vinden. Zo kunnen bezoekers de mooie Twentse natuur optimaal verkennen per fiets, ondersteund met hun mobiele telefoon of tablet als navigatiemiddel. "In alle nieuwe middelen die op dit moment worden gerealiseerd staat de beleving van Twente centraal. Op deze manier streven we naar eenheid, bijzondere routes en een sterk systeem" aldus Han van den Heuvel, adviseur Route Netwerken Twente. Fietstoerisme is voor Twente een steeds belangrijker aspect in het totale toeristische aanbod. Dit was jarenlang een sluitpost voor veel gemeenten, maar inmiddels blijkt dat investeringen in tijd, moeite en geld zich uiteindelijk terugverdienen in de hoeveelheid fietsende toeristen die hier graag hun euro's uit komen geven. Zo werd in september vorig jaar in Ootmarsum al een specifiek fietshotel geopend.