Afbeelding
Foto:

Nieuw leven voor oude spullen bij kringloop De Beurs

OLDENZAAL - Je oude TV-meubel, de eetkamerstoelen die niet meer passen in je interieur, de oude romans die al jaren stof happen in de boekenkast die eigenlijk wel weg kan... Gooi je het weg of krijgt het een tweede leven? Kringloopbedrijf De Beurs in Oldenzaal hoopt dat zoveel mogelijk mensen na willen denken voor ze hun oude spullen zomaar weggooien. Want: er is zeer zeker vraag naar goede, gebruikte spullen tegen redelijke prijzen.

Wie langs gaat bij De Beurs aan de Lübeckstraat 32 in Oldenzaal treft een mooi, modern pand met een wat minder moderne inrichting: alles is namelijk al toe aan minimaal een tweede leven, maar ook nog veel oudere spullen vinden hier hopelijk weer een nieuwe eigenaar.

Gratis ophalen
Dankzij een groot aantal vrijwilligers wordt alles wat binnen komt geïnspecteerd, opgeknapt, geprijsd en vervolgens weer via de winkel verkocht. De Beurs haalt goederen waar u vanaf wilt gratis op. Hiervoor kan men op bellen op maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 12.30 en van 13.00 tot 16.00 uur op telefoonnummer: 0541 – 51 09 34. Hier kan men ook meer algemene informatie krijgen over herbruikbare goederen. Inwoners van Dinkelland, Losser en Tubbergen kunnen eveneens hun spullen op laten halen door De Beurs. Het kringloopbedrijf helpt u ook graag met het uitruimen van een woning of bedrijfspand. Er zijn diverse omstandigheden waardoor het ontruimen van panden nodig kan zijn, zoals in het geval van overlijden, scheiding, een faillissement of openbare verkoop. De Beurs haalt dan tegen een vergoeding het pand leeg.

Nieuw leven
De vrijwilligers van De Beurs geven de ingebrachte objecten ook een nieuw leven door deze weer op te knappen. Vaak is er maar weinig voor nodig. Dit schept ook de mogelijkheid voor u om meubelen die u nog wel graag wil houden te laten stralen om deze weer in nieuwstaat te brengen. Daarnaast worden hier nu ook oude weesfietsen opgeknapt - door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt - die ingebracht zijn door gemeenten.