Afbeelding
Foto:

Humanitas zoekt vrijwilligers voor Oldenzaal

OLDENZAAL - Humanitas is één van de meest veelzijdige maatschappelijke organisaties. Ook in Oldenzaal zijn er vele activiteiten voor uiteenlopende groepen. Het ondersteunen van de eigen kracht van Oldenzalers staat hierin centraal.

In Oldenzaal biedt Humanitas verschillende activiteiten aan. Bij het onderdeel Tandem, bied humanitas maatjes aan die ondersteuning aan mensen geven die uit hun sociaal isolement willen komen. Dit zijn bijvoorbeeld ouderen die weinig of geen familie of vrienden hebben en hierdoor maar weinig buiten de deur komen. Vaak willen ze wel, maar hebben ze een duwtje in de rug nodig om ook echt weer over de drempel te komen. Vrijwilligers kunnen hierbij helpen.

Formulieren
Ook is er thuisadministratie. Daarbij wordt er ondersteuning geboden bij het op orde krijgen van de administratie of begeleiding richting een schuldenregeling. Er zijn namelijk ook veel Oldenzalers die moeite hebben met het lezen van post van instanties en overheden. Vrijwilligers kunnen helpen bij het lezen van deze stukken en samen de juiste stappen ondernemen.

Gezinnen
Ook voor gezinnen heeft Humanitas activiteiten. De medewerkers van het onderdeel Gezinsondersteuning bieden ondersteuning aan ouders met opgroeiende kinderen. BOR staat voor begeleide omgangsregeling en heeft als doel het contact tussen kinderen en in scheiding liggende ouders te optimaliseren. Bij Match coachen vrijwilligers een jongere of jong volwassene (12-25).

Vrijwilligers gezocht
De vrijwilligers ondersteunen de deelnemers maximaal een jaar. Op dit moment krijgt Humanitas steeds meer vragen vanuit de gemeente Oldenzaal. Bijvoorbeeld bij de activiteit Match door de komst van een grote groep alleenstaande (minderjarige) statushouders. Daarom is Humanitas op zoek naar plaatsgenoten die graag iets voor een ander zouden willen doen. Heb jij interesse? Neem dan contact op met Humanitas op telefoonnummer (074) 243 77 33 of mail naar secretariaat.twente@humanitas.nl.