Afbeelding
Foto:

Opnieuw aanpak N342

OLDENZAAL - Oldenzalers die naar Denekamp reizen met de auto moeten komende week wederom rekening houden met fikse wegwerkzaamheden. De Denekamperstraat N342 tussen beide plaatsen wordt opnieuw aangepakt. Het is de laatste ronde in een grotere serie werkzaamheden die als doel hebben om de weg duurzaam veilig te maken.

Dat dit wel nodig is weet iedereen. Want ondanks de vele investeringen de afgelopen decennia om dit soort Provinciale wegen veiliger te maken blijven het toch inherent gevaarlijke wegen. Met name de combinatie van een lange, rechte weg en een hogere snelheid om lekker door te rijden blijken funest voor menig automobilist. Ook het de weg op en afrijden zorgt niet zelden voor gevaarlijke situaties.

Werkzaamheden
Komende maandag beginnen de werkzaamheden die zeker een week zullen duren. Hierbij worden diverse grotere pijnpunten aangepakt door de Twentse Weg- en Waterbouw. Het betreft het gedeelte
ter plaatse van de bestaande bushaltes nabij de Overesweg en de Bekspringweg en
ter hoogte van de parallelweg nabij de rotonde. Hier worden maatregelen getroffen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Deze maatregelen zijn in overleg met de provincie Overijssel en de omwonenden tot stand gekomen. De bushaltes worden verwijderd en er wordt, alssnelheidsremmende maatregel, een 'slinger' in de weg aangebracht. Dit met een oversteekvoorziening voor fietsers. Ter plaatse van de parallelweg/het fietspad nabij de rotonde wordt rood asfalt aangebracht om het fietsverkeer richting de oversteek bij de rotonde te geleiden. In dit deel van de straat wordt de maximum toegestane snelheid verlaagd naar 50 km per uur.

Hinder
De werkzaamheden starten op maandag 26 juni en vinden voornamelijk plaats in de avonduren
en nachtelijke uren tussen 19.00 en 06.00 uur. Dit met als doel om de overlast voor met name forenzen zoveel mogelijk te beperken. Zo kan dit uitgevoerd worden zonder omleidingen. Dit is volgens de wensen en eisen van de provincie Overijssel.