Afbeelding
Foto:

Markt keert terug
op de Groote Markt

OLDENZAAL - Het heeft even geduurd, maar het resultaat mag er zijn. De Groote Markt is na de herinrichting inderdaad een bijzonder mooi stukje Oldenzaal geworden. En naast de beoogde functie voor activiteiten en als 'huiskamer', dient de Groote Markt vanaf maandag ook weer als onderkomen voor de maandagmarkt.

Als gevolg van de herinrichting moest de markt even tijdelijk verkassen. Nu keren de verkopers weer terug op hun oude stek. De marktkooplieden en gemeente grijpen dit wel aan om even iets te experimenteren. Zo krijgt de maandagmarkt van 19 juni een compactere testopstelling.

Alle marktlieden zijn positief over de voorgestelde opstelling, aldus de gemeente Oldenzaal. Maar uiteraard zouden de marktmensen geen marktmensen zijn als er toch een puntje is: zo is de nabijheid van de viskraam in een compacte setting wellicht niet echt fijn qua werkomgeving. Ook moet de compactere opstelling natuurlijk praktisch haalbaar zijn, nu en in de toekomst. Daarbij beseft iedereen dat we in Oldenzaal een bijzonder compacte opstelling hebben en dat er daardoor ook niet veel keuze is om de opstelling aan te passen.

Huiskamer van Oldenzaal
De Groote Markt is de huiskamer van Oldenzaal, waarbij de horeca een zeer belangrijke functie heeft. De Groote Markt is ook het plein voor de markt, de evenementen en de kermis. Om nog beter en meer gebruik van de Groote Markt te kunnen maken, is de Groote Markt afgelopen jaar opnieuw ingericht. Met de terugkeer van de maandagmarkt is de Groote Markt weer echt het marktplein van Oldenzaal geworden.

Veel werk
Het herinrichten van de Groote Markt was een proces dat zeer lang in beslag nam. Er zijn namelijk zeer veel belangen die hierin een rol spelen. Niet alleen van omwonenden en de horeca aan het plein, maar dus ook de marktmensen, organisatoren van evenementen en natuurlijk de praktische uitwerkingen van alles wat zowel boven als onder de grond moest gebeuren tijdens de herinrichting. Zo kwam er nieuw groen, nieuwe verlichting en een passende nieuwe bestrating waarbij ook het Boeskoolmenneke zichtbaar werd.