Afbeelding
Foto:

Vakantie-activiteiten voor 'thuisblijvers' staan onder druk

OLDENZAAL - De vakantieactiviteiten voor kinderen die thuis blijven staan onder druk. Er wordt op dit moment nog volop gezocht naar vrijwilligers die in Oldenzaal deze activiteiten willen ondersteunen.

Hoewel veel kinderen in de zomer genieten van een leuke vakantie, al dan niet in een ver oord, heeft lang niet ieder kind deze luxe. Uit schattingen van het Nibud blijkt dat ongeveer de helft van de gezinnen met een lager inkomen niet op vakantie kan. Het gaat hierbij om zo'n 200.000 kinderen. Daarnaast is er ook een groep die om praktische redenen niet op vakantie kan, bijvoorbeeld door ziekte van een ouder of andere zaken.

Activiteiten
Voor deze groepen worden jaarlijks diverse vakantie-activiteiten gehouden in Oldenzaal. Zo organiseert Okids deze, maar ook welzijnsinstelling Impuls. Beide organisaties zijn echter wel naarstig op zoek naar vrijwilligers die dit willen begeleiden om het een succes te maken. Paradoxaal zijn vrijwilligers uit voorgaande jaren nu ook weer meer op vakantie doordat hun economische situatie verbeterde. Een fenomeen wat ook bij andere activiteiten zichtbaar is.

Okids
Deze zomervakantie organiseert OKids vijf weken lang op tenminste 7 dagen leuke activiteiten voor kinderen van de basisschool. Om dit te kunnen realiseren, bouwt de stichting op de inzet van een groep enthousiaste vrijwilligers. Vindt jij het leuk om met kinderen te werken en ze deze zomervakantie mee te nemen naar een 's zomers Jungle avontuur? Dan is Stichting Okids op zoek naar u. Op www.oldenzaalkids.nl staat informatie over deze activiteiten.

Vakantiespelweek
Bij de Vakantiespelweek van Impuls is de situatie nog iets nijpender. Deze is van 24 tot en met 28 juli. De vakantiespelweek is een jaarlijkse traditie, waarbij onder meer een houtdorp opgebouwd zal worden. Er zijn mensen nodig die onder meer willen helpen bij het verzorgen van de maaltijden voor de kinderen, maar ook het zaagwerk Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden, het liefst voor 14 juni in verband met de planning. Dit kan bij Ilse Brummelhuis van Impuls, op 0541-57 14 14