Afbeelding
Foto:

Eigen rotonde voor turnster Sanne Wevers

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal heeft turnster Sanne Wevers afgelopen weekend geƫerd met een eigen rotonde.

Zaterdag onthulde Sanne Wevers deze samen met burgemeester Theo Schouten. De rotonde ligt in de Thorbeckestraat, bij het ouderlijk huis waar zij opgroeide met zus Lieke Wevers. Hoewel Sanne zelf momenteel niet in Oldenzaal woont, is de gemeente toch trots op 'hun' Sanne Wevers. Mede dankzij een goede basis bij Quick Gym boekten de zussen door de jaren heen vele sportieve successen. Het is geen geheim dat de ambities niet altijd eenvoudig waren; zo zorgde dit zeker wel eens voor conflicten bij de clubs waar zij trainden.

Goud
Voor Sanne Wevers kwam de bekroning van haar carriere afgelopen jaar op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Hier schreef zij geschiedenis door in de balkfinale een gouden medaille te pakken. Met een score van 15,466 verbrak ze een persoonlijk record. Lauren Hernandez en Simone Biles eindigden toen als tweede en derde. Het goud was te danken aan jaren training, een diepe passie, de juiste omstandigheden en natuurlijk: een klein beetje magisch geluk op het juiste moment. Zus Lieke Wevers grossierde de afgelopen jaren ook in edelmetaal.

Huldiging en boom
De gemeente Oldenzaal huldigde de beide zussen al in augustus na afloop van de Spelen. Het vernoemen van een rotonde duurde iets langer, maar het is een mooi gebaar. Tegelijk kreeg zij ook een eigen boom in het Oldenzaalse prominentenbos. Het Olympisch goud is voor Sanne Wevers geen reden om stil te zitten, zo neemt zij komende maand deel aan het EK in Roemeniƫ.

Foto: Jan van Hoogen