Afbeelding
Foto:

Nieuwe aanwinsten voor stadsarchief Oldenzaal

OLDENZAAL - Het Stadsarchief Oldenzaal heeft enkele nieuwe aanwinsten in ontvangst genomen. De gemeente neemt regelmatig archieven van anderen over.

Onlangs werden een drietal nieuwe aanwinsten toegevoegd. Als eerste het archief vand e Oldenzaalse Wieler Club (OWC) uit de periode 1948 tot 2000. Hier zit een schat aan informatie in over de Oldenzaalse Wielerclub en zijn coryfeeën. Het archief bevat bijvoorbeeld film- en videomateriaal van wedstrijden, maar ook foto's en een uitgebreide knipselverzameling over onder andere OWC-leden Hennie Kuiper en Herman Snoeijink.
De Stichting Twentse Matthäus Passion droeg eveneens het archief over aan het Stadsarchief. De Matthäus Passion wordt jaarlijks uitgevoerd in de Plechelmusbasiliek in Oldenzaal.

A.C.L.I.
Salvatore Ierna droeg een klein archief over van de vereniging A.C.L.I., de Katholieke Italiaanse Arbeiders Vereniging in Oldenzaal. Deze werd in 1976 opgericht en is in 2016 weer opgeheven. In het veertig jarig bestaan was Ierna altijd het boegbeeld van de vereniging. Bij het afscheidsfeest had de vereniging nog een kleine dertig leden.???????