Afbeelding
Foto:

Vervolg voor succesvol participatieproject Impuls

OLDENZAAL - Het Oldenzaalse participatieproject Inclusief van welzijnsorganisatie Impuls gaat weer van start. Impuls begon vorig jaar met dit nieuwe project. Het doel is om Oldenzalers met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen om weer deel te nemen aan de samenleving.

Met veel enthousiasme zijn vorig jaar twee teams begonnen. Binnenkort starten zij met twee nieuwe teams. Belangstellenden kunnen zich nu aanmelden. "Wil je leren werken met je hart? Heb je talenten maar komen deze niet naar boven? Ben je bijvoorbeeld creatief, kun je goed klussen of maak je prachtige kunstwerken? Of ben je een echte organisator of ondernemer? Als je meer wilt doen met jouw talent of passie en je wilt je ontwikkelen maar je weet niet hoe, maak dan kennis met Inclusief.", aldus de uitnodiging.
De opzet van het project is als een 'sociale coƶperatie' met twee hoofddoelen. Allereerst willen zij samen werken aan grotere maatschappelijke doelen die voor een individu moeilijk te realiseren zijn. Daarnaast wordt een kleine onderneming gestart, waarin verdiend geld terug vloeit naar de onderneming en zo gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld cursussen of stages voor de deelnemers.
Dit moet ervoor zorgen dat de deelnemers meer kansen krijgen op terugkeer op de arbeidsmarkt en in de maatschappij als geheel, door betrokkenheid te creƫren en te denken in mogelijkheden. Binnen inclusief staat zelfredzaamheid voorop. Hierbij speelt de eigen motivatie van deelnemers een sleutelrol; alleen als ze dit echt zelf tot een succes willen maken zal het slagen. Nienke Koster van Impuls hoopt dan ook weer op veel deelname. Bel hiervoor met 0541- 57 14 14 of mail naar n.koster@impuls-oldenzaaal.nl