Afbeelding
Foto:

Oldenzaal positief over plan hockeyhal

OLDENZAAL - De Oldenzaalse gemeenteraad is bijzonder enthousiast over het nieuwe plan van hockeyclub Bully om een eigen sporthal te realiseren. De hockeyers dienden afgelopen jaar een plan in bij de gemeente om een hal te realiseren met enkele woningen. Deze komt dan deels op het eigen sportpark, deels op een aangrenzend woonperceel aan de Nardusboer.

De gemeenteraad lijkt nu enthousiast te zijn over het plan, wat ook al de goedkeuring kreeg van het Oldenzaalse college van Burgemeester en Wethouders. Dit tot groot genoegen van de hockeyers en aannemer Warmes.

Past binnen sportbeleid
Gelet op het gemeentelijk sportbeleid en de inpasbaarheid binnen de stedenbouwkundige structuur staat niets realisering in de weg. Integendeel, er klinkt veel lof voor het initiatief en de doelstelling.

Bully blij met goedkeuring
Voor de hockeyclub Bully is de hal een langgekoesterde wens die nu eindelijk in vervulling kan gaan. De club kampte de afgelopen jaren namelijk met grote facilitaire uitdagingen. Hoewel de club beschikt over diverse buitenvelden waaronder een professioneel waterveld, is er geen binnenaccommodatie. Hierdoor waren de hockeyers de afgelopen jaren genoodzaakt om elders in Oldenzaal zaalruimte te huren. Dit was doorgaans minder dan optimaal, ook gezien de hoge kosten die gerekend worden. Een eigen hal stelt de club in staat om uiteindelijk goedkoper uit te zijn. Daarnaast bespaart het de leden de nodige reistijd en kunnen er ook echt indoor-wedstrijden gehouden worden, wat nu nog onpraktisch is met ingehuurde ruimte elders.

Enthousiasme
De benodigde wijziging van het bestemmingsplan lijkt, nu de eerste reacties deze week in een politiek forum bekend werden, een fluitje van een cent. Dat geldt ook voor de noodzakelijke exploitatie-overeenkomst annex grondtransactie-overeenkomst, waarover de gemeenteraad het laatste woord heeft.

De bouw van de sportzaal in combinatie met de woningbouw aan de Hunenbultweg/Nardusboer wordt beschouwd als een verrijking van de sportgerelateerde sociale structuur in Oldenzaal.

Vondellaan
De gemeenteraad is ook positief over het plan voor uitbreiding van de multifunctionele accommodatie Paal 12 aan de Vondellaan, waar een rugbyveld plus een atletiek- annex skeeler- annex schaatsbaan zijn voorzien. Er is afhankelijk van materiaalkeuzes een investering van een miljoen tot ruim anderhalf miljoen euro nodig, plus krap een miljoen voor een accommodatiegebouw.

Meer sporten
Ook dit draagt bij aan de overkoepelende doelen van de gemeente en lokale sportverenigingen om meer mensen aan het sporten te krijgen op passende locaties. Dit concept van een gedeelde accommodatie is voor veel kleinere verenigingen een stuk economischer dan een groter, eigen complex realiseren.