Afbeelding
Foto:

Oldenzaal en Impuls promoten welzijn

Je woont in Oldenzaal en hebt hulp nodig op sociaal of maatschappelijk vlak. Waar kun je dan terecht met je vragen of problemen? De gemeente Oldenzaal en welzijnsinstelling Impuls willen Oldenzalers nog beter de weg laten vinden naar de diverse hulporganisaties.


Deze week begon de nieuwe promotiecampagne met als slogan 'Ons Helpt Ons'. Er zijn diverse knalgele posters gedrukt die in reclamezuilen overal in Oldenzaal te vinden zijn. Een duidelijke aandachttrekker met een belangrijk doel.
Deze posters promoten namelijk de diverse maatschappelijke organisaties en activiteiten zoals De Werkwijzer. Deze instelling helpt mensen met een arbeidsbeperking of andere afstand tot de arbeidsmarkt weer aan passend werk.
Onder meer in de stationsrestauratie, het gemeentehuis, in de woonzorgcentra van zorggroep Sint Maarten en andere succesvolle projecten van dit leerwerkbedrijf.

Ouderenadviseurs onbekend
Ook de ouderenadviseurs van Oldenzaal worden op deze posters gepromoot. De toenemende vergrijzing is ook in Oldenzaal duidelijk merkbaar. En doordat deze groep minder snel naar een verzorgingstehuis kan moeten maatschappelijke organisaties een deel van deze steun overnemen. De ouderenadviseurs kunnen helpen met uiteenlopende vraagstukken, zoals langer zelfstandig blijven wonen door middel van woningaanpassingen. Nu is dit nog een relatief onderbelicht aspect.

Veel activiteiten
Impuls is als welzijnsorganisatie betrokken bij veel lokale initiatieven; zo organiseren zij zelf activiteiten voor jong en oud, waaronder reguliere alzheimer- en mamacafé's.