Impuls mag trots zijn op deze formele waardering van hun sociaal werk. (Tekst: Martin Meijerink)
Impuls mag trots zijn op deze formele waardering van hun sociaal werk. (Tekst: Martin Meijerink)

Impuls mag trots zijn: opnieuw certificering van het sociaal werk

Zorg

Wij senioren zijn het jaar goed begonnen. Afgelopen maand hebben we weer een honderdjarige in ons midden mogen feliciteren. Mensen worden tegenwoordig steeds ouder, wat vaak wel met de nodige uitdagingen komt. Bij het ouder worden gaan de gezondheid en/of het geheugen vaak wat achteruit. Men moet dan steeds vaker een beroep doen op anderen in de omgeving. 

OLDENZAAL - De vraag komt boven: hoe lang kun je nog thuis en zelfstandig blijven wonen? En hoe voorkom je dat de eenzaamheid toeslaat en je de zingeving van je bestaan aan het verliezen bent? Zorg en aandacht is dan nodig. Welzijnsorganisatie Impuls kan dan ondersteuning bieden aan Oldenzalers die bij het ouder worden tegen deze problemen aanlopen. 

Belangrijke taak
Vorige maand heb ik kennisgemaakt met Ineke en Ben; de twee vrijwilligers van Impuls die mij wegwijs maakten in de vervoersdienst Automaatje. Hierbij verzorgen vrijwilligers met hun eigen auto vervoer van deur tot deur, tegen een vaste kilometervergoeding. Ook zijn er ouderenadviseurs en vrijwilligers bij Impuls die kunnen helpen wanneer er problemen ontstaan. Afgelopen najaar is het werk van Impuls getoetst door de brancheorganisatie Sociaal Werk Nederland. En met een positief resultaat is het certificaat ‘Sterk Sociaal Werk’ verlengd tot 2026!

Goede kwaliteit
Dit kwaliteitslabel heeft betrekking op de kwaliteit van het welzijnswerk van Impuls in de gemeenten Oldenzaal, Losser en Dinkelland. De focus van het label ligt op het vakmanschap van de medewerkers. Organisaties die het kwaliteitslabel behalen, laten zien dat ze sociaal werk van hoge kwaliteit leveren en voldoen aan de normen en waarden van de branche. Naast het vakmanschap zijn de onderwerpen dienstverlening, organisatie en bestuur getoetst. Deze audit, die afgelopen jaar eind november plaatsvond, leidde tot hercertificering én de complimenten van het toetsingsbureau voor het toepassen van de visie van Impuls: ‘er op af’ in de praktijk. Met recht mag Impuls trots zijn dat men dit kwaliteitslabel mag blijven voeren!

Afbeelding
Eerste kievitsei van Overijssel gevonden 9 uur geleden
Loek Smidt, Rudi Platvoet en Peter van Esch (v.l.n.r.) maken deel uit van het team van deskundige vrijwilligers van het Belastingspreekuur.
Digitaal belastingaangifte doen wordt een fluitje van een cent 14 uur geleden
:Loat soezen den kloot op het Hulsbeek! (Tekst/foto: Martin Meijerink)
't Hoekje houdt weer Hulsbeekronde 2 mrt, 15:23
Afbeelding
Brandweer Twente zoekt voor 13 kazernes nieuwe vrijwilligers 2 mrt, 13:20
Zeker brieven, met hun formele taalgebruik en vaak complexere materie, zijn niet altijd duidelijk voor de ontvangers. Geef dit door, zo roept de gemeente op.
Gemeente Oldenzaal wil teksten verder verbeteren 2 mrt, 12:54
Afbeelding
Oldenzaal centraal in Ronde van Overijssel 1 mrt, 16:21
De introductie van het nieuwe materieel verliep ook niet bepaald vlekkeloos. Maar FNV maakt zich vooral zorgen over de personele gevolgen van Arriva's beleid. (Foto: Arriva/Lars Smook)
Dreigende staking in het OV 1 mrt, 16:18
De Stolpersteine zijn een blijvende herinnering aan de vermoorde Oldenzalers. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Wandel mee en ontdek de bijzondere Stolpersteine 1 mrt, 15:56